Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez a te döntésed

2015. április 04. 03:00 - Lilla:)

"Az Úr azt mondja, hogy ő elfogad és felment minket, - kijelenti rólunk: nem bűnös - ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi bűneinket. Mindannyian ugyanúgy megmenekülhetünk, ha Jézushoz jövünk, nem számít kik vagyunk, vagy, hogy milyenek voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás)


Több mint 7000 ígéret van a Bibliában Istentől. Ezek olyanok mint az utalványok, amik arra várnak, hogy beváltsd őket. Minden ígéret feltétellel jár együtt.

A Biblia leghíresebb ígérete a János 3:16-ban van leírva. Jézus azt mondja nekünk, hogy "Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örökké éljen." (NKJV fordítás) Isten azt ígéri, hogy nem fogunk elveszni, ha hiszünk Őbenne.

A megváltás, - Isten ingyenes ajándéka - mindenki számára elérhető. Nem számít, hogy mi a vallásod vagy kulturális háttered. Jézus meghalt érted.

Hogy kaphatjuk meg ezt az ingyenes ajándékot?

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Az Úr azt mondja, hogy ő elfogad és felment minket, - kijelenti rólunk: nem bűnös - ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi bűneinket. Mindannyian ugyanúgy megmenekülhetünk, ha Jézushoz jövünk, nem számít kik vagyunk, vagy, hogy milyenek voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás)

Igaz, hogy akárki hihet Jézusban, de az egyedüli módja annak, hogy valaki a Mennybe jusson az, ha Jézus Krisztusba helyezi minden bizalmát. Nem bízhatsz Jézusban, ha nem ismered őt. Hiszek Marxban, Sztálinban és Hruscsovban, de nem vagyok kommunista. A Jézusban való hit ettől különbözik. Ismerem Őt és bízom benne.

Ez a különbség a fejed és a szíved között. Ismerek sok híres embert. Ismerem Bill Gates-t. Beszéltünk ugyanazon a színpadon. Voltunk együtt partikon. Egy kanapén ülve magyaráztam el neki a BÉKE Tervet. Ismerem Bill Gates-t, de nem ismerem igazán. Nem egy közeli, személyes barátom. Nem tudom, hogy őt mi motiválja.

A feleségemet azonban ismerem. Közel 40 éve vagyunk házasunk. Ismerem őt kívül-belül. Tudom, hogy mi motiválja őt.

Ilyen az is, ha Istent ismered. Valódi, élő kapcsolatod van vele. Ilyen az Istenben való bizalom. 

Ismered Istent így? Van arra lehetőség, hogy megismerhesd ilyen módon.

Tanulj többet arról, hogy hogyan ismerheted meg Istent személyesen a rickwarren.org/know-god weboldalam segítségével. Kérlek, értesíts, ha eldöntötted, hogy követed Jézust. Szeretnék veled együtt ünnepelni! Írj nekem a rick@rickwarren.org címre.

Beszéljetek róla

  • Isten ingyenes ajándéka, a megváltás, elérhető bárki számára. Erre hogyan válaszolsz?
  • Hogyan nézhet az ki, ha tudsz Istenről, de mégsem ismered igazán?
  • Kivel tudnád megosztani Isten ingyenes ajándékát, a megváltást, ezen a héten?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása