Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus a reménytelenséget végtelen reménységgé formálja át

2015. május 19. 03:00 - Habakuk

,,Ez azért történt, hogy ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Ő megszabadított minket… és ezután is meg fog szabadítani. Ő benne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít”  (2Korintus 1:9-10)

Bármilyen helyzetben is vagy,  most mit vársz Istentől, hogy mit tegyen? Vannak közöttetek olyanok, akik egyáltalán nem is várnak semmit tőle. Isten viszont sokszor annak alapján cselekszik az életedben, hogy te mit vársz tőle. Ezt nevezik hitnek!

Pál tudta ezt. A Biblia a 2Korintus 1:9-10-ben ezt mondja : ,,Ez azért történt, hogy ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Ő megszabadított minket… és ezután is meg fog szabadítani. Ő benne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít.”

A hit hatodik szakasza tehát a szabadítás.

A zsákutca célja, hogy megtanítson téged Istenben bízni. Miért engedi Isten hogy rossz dolgok történjenek, és hogy a dolgok kicsússzanak az irányításunk alól? Azért, hogy megtanítson arra, hogy őbenne bízzunk, és ne magunkról gondoljuk, hogy milyen zseniálisak és okosak vagyunk.

És mit ígér Isten azok számára, akik benne bíznak? Azt, hogy megszabadít - eddig is megszabadított, és ezután is mindig meg fog szabadítani.

Amikor Isten megszabadít téged, azt három különböző módon teszi:

  1. Isten a körülmények által szabadít meg. Isten néha csodával határos módon változtatja meg a körülményeket, és a Vörös-tenger kettéválik. Ez sokszor megtörténhet az életedben, de talán nem minden esetben lesz így.
  2. Isten egy személyes változáson keresztül szabadít meg. Isten a körülmények megváltoztatása helyett téged változtat meg belülről. Új álmot, új látást ad neked, vagy megváltoztatja a hozzáállásodat, és más szemszögből kezdesz el látni egy dolgot.
  3. Isten végső szabadítása a Mennyországban lesz. Isten ígéretei között nem szerepel az, hogy minden földi fájdalmadat elvesz, vagy hogy minden problémádat megoldja. Mivel a Földön vagyunk, vannak fájdalmaink, bánataink és szenvedéseink. A végső szabadítás egy nap a Mennyországban lesz, ahol nincs fájdalom, nincs bánat, nincs szenvedés és nincs lelki fájdalom sem.

Csak egyetlen mód van arra, hogy a Mennyországba kerüljünk. Jézus ezt mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jöhet az Atyához, csakis én általam.” (János 14:6) Amikor zsákutcában vagy, Jézus a reménytelenséget reménnyé tudja változtatni.

Zsákutcában vagy? Akkor most ezt a problémát vagy élethelyzetet és a saját életed tedd le Jézus Krisztus elé, és add át neki.

Beszéljetek róla
- Függetlenül attól, hogy a hitnek milyen szakaszában vagy jelenleg, te mit vársz most Istentől, hogy mit tegyen az életedben?

- Rábíztad már az életed Jézus Krisztusra? Hogyan változtatta ez meg a hozzáállásodat az életedben lévő nehézségekhez vagy zsákutcákhoz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 05. 12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása