Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy meghalld Istent, közel kell kerülnöd hozzá

2015. június 16. 03:00 - Habakuk

"Ő az Úr,  aki bölcsességet ad, tőle jön a tudás és a megértés." (Példabeszédek 2:6, TEV ford.)

Azt mondod :”Én bízni akarok Istenben, de nem hallom őt.”

Akkor nem hallhatod Istent, amikor tele van a fejed mindenféle más zavaró gondolattal. Hogy meghalld Istent, közel kell kerülnöd hozzá. Egyedül és csöndben kell lenned Istennel.

A Biblia azt mondja: ,,Ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten.”( Zsoltárok 46:10, NIV ford.)  Ez azt jelenti, hogy ülj le és hallgass el! Így tudod meghallani Istent és közel kerülni hozzá. Légy egy kicsit egyedül és csöndben a Bibliáddal és mond ezt: ,,Istenem, van valami, amit mondani akarsz nekem?” Isten szavait olvasod és beszélsz neki arról, hogy mi van a szívedben.

Isten azt mondja, hogy bölcsességet ad neked, és fel kell hogy ismerd az Ő hangját és követned Őt az ő szaván keresztül : ,,Ő az Úr, aki bölcsességet ad, tőle jön a tudás és a megértés.” ( Példabeszédek 2:6, TEV ford.)

Legyen a mai imádságod ez: ,,Istenem, rád szeretnék figyelni, nem pedig a kétség hangjára. Közel akarok kerülni hozzád és jobban megismerni Téged. Hallani akarlak, és megígérem hogy engedelmes leszek. Az az ember akarok lenni, akit a következő 10 évben használni tudsz, és meg tudsz áldani. Azt akarom, hogy ez az évtized erre a célja legyen szentelve, mind a számomra, mind pedig a családom számára.

Beszéljetek róla:

- Milyen módon tudnál változtatni az Úrral történő találkozásodon, hogy csöndben tudj lenni és közel tudj kerülni hozzá?
- Rendszeresen meghallod Istent? Hogyan reagálsz a hangjára és mit mond neked mit tegyél?
- Hogyan tudod megmutatni Istennek, hogy készen állsz arra, hogy engedelmeskedj mindabban, amit mond neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.09)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása