Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha változni akarsz, szembesülnöd kell az igazsággal

2015. június 20. 03:00 - FodorImi

„Mivel hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, amely tőle jön…” (Efézus 4:21a, NLT fordítás)

dollarphotoclub_58621582.jpg

A személyes változás titka nem az akaraterő. A titok az igazságot ismerni és az azzal szembenézni. Ismerned kell magadat és szembesülnöd kell magaddal és természeteddel. 

Semmi sem fog az életedben megváltozni addig, amíg szembe nem nézel a gyengeségeiddel, kapcsolataiddal, sikereiddel és kudarcaiddal, a múltaddal és jövőddel.

Semmi sem fog megváltozni addig, amíg nem nézel szembe az igazsággal, amíg meg nem ismered azt. Az igazság pedig Jézus Krisztusban található.

Miért szükséges megismerned az igazságot, mielőtt bármi megváltozhatna az életedben? Azért, mert életedben minden önpusztító szokás mögött egy hazugság van, amit elhittél. Ha adósságban vagy, ez azért van, mert elhitted azt a hazugságot, hogy „Költhetek minden következmény nélkül.” vagy „Vissza tudom majd fizetni.” Túlbecsülhetted mennyit tudsz megkeresni, vagy elhitted, hogy sokkal nagyobb házra van szükséged.

Biztos vagy benne, hogy ez az igazság? Be tudod bizonyítani? Abszolút biztos vagy abban, hogy amit hittél a pénzügyeiddel kapcsolatban, az igaz? Mi a helyzet a kapcsolataiddal? Mi van azokkal a dolgokkal, amiket magadról mondasz? A mód, ahogyan gondolkozol a múltadról vagy bizonyos eseményekről, az igaz, vagy az az igazság, amit Isten mond róla?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Az igazság tesz szabaddá. Pál Apostol azt mondja: „Mivel hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, amely tőle jön…” (Efézus 4:21a, NLT fordítás) Ki az igazság? Jézus, és mivel Jézus az igazság, Ő mindig az igazat mondja neked. Az Ő szava igazság. A Biblia az Ő szava, ez azt jeleni, hogy a Biblia igazság. (2 Timóteus 3:16-17)

Amit a TV-ben hallasz és könyvekben olvasol, nem mindig tud segíteni rajtad, mert az nem mindig az igazság. Rájöttél már? Amit azonban Isten mond neked, az mindig az igazság. Isten Igéje megmutatja neked, hogyan nyerd vissza azt az életet, melyre teremtve lettél, hogy hogyan éld azt, és megmutatja, hogyan maradj az Isten útján.

Ezért fontos, hogy naponként legyen időd elcsendesedni Isten Igéjében. Semmi sem változik, míg be nem fogadod a az igazságot a szívedbe. Mindaddig, míg életedet hazugságok, téves nézetek, félrevezetések, fél igazságok alapjára építed, semmi nem fog változni. Amikor azonban szembenézel az igazsággal és reagálsz arra, elkezded majd látni a változást az életedben.


Beszéljetek róla

  • Szántál-e időt valaha is, hogy gondolkozz a gyengeségeiden, és imádkozz értük? Miért fontos tenni ezt?
  • Miért bízhatsz abban, hogy a Biblia Isten szava?
  • Mit szükséges megváltoztatnod az időbeosztásodban és a prioritásaidban ahhoz, hogy naponként időt tudj fordítani Isten Igéjének olvasására?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása