Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudod, milyen szerepet szán neked Isten?

2015. július 20. 03:00 - Florabell

„Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT fordítás)

Isten teljesen egyedi szerepet szán neked az Ő családjában.

Ez egy szolgálat, amit végzel, és erre ajándékot kaptál Istentől. „Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT ford.)

A helyi közösséget arra tervezte Isten, hogy ott felfedezd, fejleszd és használd az ajándékodat. Lehet, hogy más szolgálatod is van, de a gyülekezeti szolgálatod az elsődleges. Jézus nem azt ígérte, hogy a szolgálatodat fogja építeni, hanem azt, hogy az egyházat.

Része vagy Krisztus küldetésének a világban. Amikor Jézus a Földön járt, Isten a fizikai testén keresztül munkálkodott, ma viszont a szellemi testén keresztül. Az egyház és a gyülekezet Isten földi eszköze.

Nemcsak azért vagyunk itt, hogy megmutassuk Isten szeretetét azáltal, hogy szeretjük egymást, hanem azért is, hogy elvigyük az ő szeretetét a világ többi részére. Ez egy hihetetlen kiváltság, és ennek mindannyian részesei vagyunk.

Krisztus testének tagjai vagyunk: az ő keze, lába, szeme és szíve. Rajtunk keresztül munkálkodik a világban. Ehhez a munkához egyen-egyenként mindannyian hozzátehetünk.

Pál apostol azt mondja, "Krisztus Jézus által arra lettünk teremtve, hogy csatlakozzunk az ő munkájához; a jó munkát ő előre elkészítette számunkra, és ezt a munkát jó, ha elvégezzük." (Efézus 2,10 MSG ford.)

Beszéljetek róla:

  • Milyen szellemi-lelki ajándékaid vannak? Hogyan szolgálod velük a gyülekezetet?
  • Hogyan nyilvánul meg Isten szeretete a szavaidon és cselekedeteiden keresztül, amikor hívők között, illetve amikor nem hívők között vagy?
  • Mit gondolsz, mit történik, ha nem szolgálsz az Istentől kapott ajándékaiddal?


*(Daily Hope by Rick Warren,  2015. 07.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása