Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Teljesítsd elhívásod a szolgálaton keresztül

2022. szeptember 03. 03:00 - Besther

team-gc6f026ba3_1920.jpg

"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai." (1Korinthus 12,27).

Csatlakozz egy gyülekezeti családhoz, hogy elhívásodat beteljesíthesd és gyakorlati módon szolgálj más hívőket. A Biblia azt mondja, "Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai." (1Korinthus 12,27).

Szolgálatodra szörnyen nagy szükség van Krisztus testében- kérdezd erről bármelyik helyi gyülekezetet! Minden hívőnek megvan a maga szerepe és minden szerep fontos. Istennél nincs olyan, hogy kis szolgálat, Neki mindegyik számít.

Ugyanígy, nincsenek kis szolgálatok az egyházban. Néhányuk látható és néhány a színfalak mögött zajlik, de mind értékes. Kicsi vagy rejtett szolgálatok gyakran a legnagyobb különbséget jelentik.

Otthonomban, a legfontosabb fény nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kicsi éjjeli jelzőlámpa, ami megvéd attól, hogy beverjem a lábujjam, amikor éjjel felkelek. Ugyanígy, nincs összefüggés a méret és a jelentőség között, amikor Krisztus testét szolgálod. Minden szolgálat számít, mert mindannyian függünk egymástól, hogy működjünk. 

Mi történik, ha tested egy része nem működik? Beteg leszel. Tested többi része szenved. Képzeld el, hogy a májad úgy dönt, hogy önmagáért él: "Fáradt vagyok! Nem akarom többé a testet szolgálni! Egy év szabadságot akarok, csak azt, hogy etessenek. Azt kell tennem, ami a legjobb nekem! Vegye át más rész a munkámat."

Mi történne? A tested meghalna. Helyi gyülekezetek ezrei halnak meg ma, olyan keresztények miatt, akik nem hajlandóak szolgálni. A pálya szélén ülnek, mint a nézők és a test szenved.

Isten olyan szolgálatra hívott el téged, ami messze meghaladja a képzeleted. Ahogy az Efézusiakhoz 2,10-ban mondja, "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett."

Bármikor, bármilyen módon szolgálsz másokat, Istent szolgálod valójában.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Szerinted, Isten hol tud legjobban használni téged, a képességeidet és az érdeklődésedet Krisztus testében?
  • Milyen kifogásokat használnak az emberek, hogy elkerüljék a szolgálatot? Mit gondolsz, mi a kifogások gyökere?
  • Ha a megváltásod a Jézus Krisztusba vetett hiteden alapszik, akkor miért akarja Isten, hogy jót cselekedjél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása