Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jelentős szerepet töltesz be Krisztus testében!

2023. augusztus 29. 03:00 - Anika Enikő

 “Ahogyan a mi testünknek sok része van, úgy van ez a Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk Krisztus testének, és mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy ez teljes legyen, mert mindannyiunknak más a feladata. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindegyikünknek szüksége van a másikra." 

Róma 12,4-5 (TLB fordítás)

A Bibliában az egyházat gyakran „Krisztus testének” nevezik. Jézus Krisztus azt szeretné, hogy a követői is megvalósítsák, amit ő maga is tett, amikor itt volt fizikai valóságában. Krisztus teste vagyunk itt a Földön.

A Biblia azt mondja: "Ahogyan a mi testünknek sok része van, úgy van ez a Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk Krisztus testének, és mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy ez teljes legyen, mert mindannyiunknak más a feladata. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindegyikünknek szüksége van a másikra." (Róma 12:4-5 TLB).

Krisztus testében mindenkire szükség van. Mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy ez teljes legyen. Olyan ez, mint egy kirakós játék. Ha elkezdesz összerakni egy puzzle-t, és észreveszed, hogy hiányzik belőle egy darab, akkor mire fogsz gondolni? Az egyetlen hiányzó darabra.

Így van ez Krisztus testével is. Mindenkire szükség van. Hisz, ha csak egy „kis” darab is hiányzik; egyből észreveszed.

Lehet, hogy azt gondolod magadban, hogy dehát: „Én csupán lábkörömnyi vagyok Krisztus testében.” Tapasztaltad valaha, hogy leesett a lábujjadról a köröm? Ha igen, akkor azt bizonyára észrevetted! Egyszer ráejtettem egy 12 kilós súlyt a lábujjamra, és letört a körmöm. Ez csak a testem egy apró része volt, de természetesen észrevettem, hogy körülbelül hat hónapig hiányzott.

Soha ne téveszd össze a szembetűnőséget és a jelentőséget. Valami lehet szembetűnő, de nem jelentős. Az orrom szembetűnő – ez az egyik első dolog, amit az emberek meglátnak, amikor rám néznek. De ugyanakkor nincs túl nagy jelentősége. Elveszíthetem az orrom, és még sok évig élhetek. Ám vannak bennem dolgok, amelyeket soha senki nem lát; mint például a májam, a szívem és a tüdőm; ezek nem szembetűnőek ugyan, de nagyon jelentősek. Ha elveszteném őket, meghalnék.

Lehet, hogy nem érzed magad kiemelkedőnek Krisztus testében, de jelentős vagy. Krisztus testének itt a Földön sok része van – és mindegyikre szükség van. Nem számít, ki vagy és mi a szereped Krisztus testében, fontos munkád van!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolj arra az időre, amikor elszakadtál Krisztus testétől. Milyen hatással volt az az időszak az életedre?
  • Milyen jelentős, de nem kiemelkedő szerepet töltesz be Krisztus testében? Milyen a hozzáállásod ehhez a szolgálatodhoz?
  • Hogyan buzdíthatsz másokat Krisztus testében, hogy ajándékaikat egymás szolgálatára használják fel?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása