Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten képességeket adott neked, hogy segíts másoknak

2022. augusztus 31. 03:00 - papk

 

"Most pedig ahhoz tartozol, aki feltámadt a halálból, hogy hasznosak lehessünk Isten szolgálatában."  Róma 7:4 (GNT fordítás)

Isten arra teremtett, hogy segíts másoknak. A munkádtól vagy karrieredtől függetlenül teljes idejű keresztény szolgálatra hívott el. A „nem szolgáló keresztény” fogalom ellentmondásos.

A Biblia azt mondja, „Ő mentett meg és hívott el minket, hogy saját népe legyünk, de nem amiatt, amit tettünk, hanem az Ő saját szándéka miatt.” (2Timóteus 1:9 GNT fordítás)

Jézus küldetéssel jött a földre. Istennek küldetése van a te életedben is.

„Téged választottak ki, hogy beszélj Isten kiváló tulajdonságairól, aki elhívott téged.” (1Péter 2:9 GW frordítás)

Talán azt hiszed, hogy Isten elhívását csak misszionáriusok, pásztorok és más főállású gyülekezeti szolgálók kaphatják meg, de a Biblia azt mondja, hogy Isten minden keresztényt szolgálatra hív el.

Isten egyedülálló ajándékokat és képességeket helyezett beléd, hogy szolgálj azokkal mások javára; másoknak pedig olyan ajándékokat és képességeket adott, amelyek a te hasznodra lehetnek. Ha nem osztod meg az ajándékaidat és képességeidet a környezetedben lévőkkel, sok mindentől megfosztod őket. Ha mások nem osztják meg veled az ő ajándékaikat és képességeiket, akkor te fogsz hiányt szenvedni.

Például, ha nem tudod, mi az a karburátor, nagy segítség, ha másnak van olyan ajándéka és képessége, hogy ért a motorokhoz, igaz?  Vagy ha te készíted a környék legjobb csokitortáját, akkor oszd meg ezt az ajándékodat másokkal is! 

Mai társadalmunkban minden „az énről” szól. Pedig semmi sem állhat távolabb az igazságtól! Isten arra hív, hogy az ajándékaidat mások segítésére használd.

 Amikor Istentől kapott képességeiddel másoknak segítesz, teljesíted az elhívásodat. A Biblia azt mondja, „Most ahhoz tartozol, aki feltámadt a halálból, hogy hasznosak lehessünk Isten szolgálatában.” (Róma 7:4 GNT fordítás)

Jézus azzal dicsőítette Istent, hogy teljesítette küldetését. Isten azt akarja, hogy kövesd ezt a példát. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Te hogyan használod Istentől kapott képességeidet, hogy segíts másoknak?
  • Téged mire hív el Isten, amiről úgy gondolod, hogy nem vagy alkalmas rá?       
  • Hogyan ösztönözhetsz másokat a házi csoportodban, a gyülekezetben vagy a környezetedben, hogy  csatlakozzanak valamilyen szolgálathoz?

 Isten szeret téged, és különleges célra teremtett.

Azonban bűneid elválasztanak Istentől, és semmit sem tudsz tenni, hogy eltöröld ezeket a bűnőket. Nem tudod megtisztítani magad Isten számára. Tehát szükséged van valakire, aki megtisztít a bűneidtől és elfogadhatóvá tesz Isten számára. 

Ezért küldte el Isten Jézust. Jézus az Ő kereszthalála által megfizetett minden bűnért és rosszért, amit valaha elkövettél vagy el fogsz követni. Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj Istennel, az Atyával. A Biblia azt mondja, „Isten előtt igazzá lettünk azáltal, hogy hitünket Jézus Krisztusba vetjük. És ez mindenkire igaz, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk” (Róma 3:22 NLT fordítás). 

Elindulhatsz Jézussal az úton, ha hiszel benne és megvallod a bűnös voltodat. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad Őt a halálból. Jézus, a mai naptól fogva bízni akarok benned mint Megváltómban, és Uramként akarlak követni. Irányítsd az életemet, és segíts, hogy megtegyem a Te akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása