Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Alakíts ki olyan szokásokat, amelyek Istenképűvé formálnak

2015. szeptember 11. 03:00 - magyarosijulia

“Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, anélkül, hogy félt volna a király haragjától. Ahogy meglátta a láthatatlan Istent, nem fordult többet vissza.” (Zsid 11:27, TEV fordítás)


Néha nincs kedvem kedvesnek lenni a feleségemmel és a gyermekeimmel. Nincs kedvem az önzetlenséget választani. Csak a kanapén szeretnék heverészni és tévézni. Egyetlen egy dolgot sem akarok ma már elvégezni. Nem akarok egy problémával se foglalkozni. De csak azért, mert nincs kedvem hozzá, nem azt jelenti, hogy nem is kellene megtegyem.

Ez nagyon le fog döbbenteni, de néha nincs kedvem imádkozni vagy Bibliát olvasni. Mégis megteszem. Rájöttem, hogy ha csak akkor imádkozok, amikor kedvem tartja, akkor az ördög gondoskodik arról, hogy soha ne legyen hozzá kedvem. Ha csak akkor olvasom a Bibliám, amikor kedvem is van hozzá, akkor az ördög megoldja, hogy sose legyen kedvem hozzá. Akkor vagy érett és felnőtt, amikor az életedet az elköteleződés, és nem az érzelmek vezérlik!

A sikeres és a sikertelen emberek között az a különbség, hogy a sikeresek hajlandóak megtenni mindazokat a dolgokat, amikhez a sikerteleneknek nincs kedvük. Szokásokat alakítanak ki. Elköteleződnek. Nem mehetsz az Olimpiára csak azért, mert kedved van hozzá. Az Olimpiára sok-sok edzéssel töltött óra után juthatsz csak ki, amikhez mind nem volt kedved. Nem válhatsz kiváló zenésszé próbákkal töltött hosszú órák nélkül, amelyekre valószínű nem mindig volt kedved.

Ugyanígy, nem válhatsz egy Istenképű emberré, ha csak azt teszed, amihez éppen kedved van. Az Istenképű férfiak és nők úgy döntenek, hogy olyan szokásokat alakítanak ki az életükben, amelyek az Istenképet fejlesztik. Semmivel sem könnyebb, mint a diétázás, az edzés, a zenepróbák, vagy bármi egyéb, ami jó neked, de épp nincs kedved hozzá.

Hogyan lehet az ilyen fajta állhatatosságot kifejleszteni?

A kulcs az, hogy ne a problémáidra nézz, hanem az Úrra. Talán a legnagyobb példa a kitartásra Mózes: 40 éven keresztül vezetett egy síró, civakodó, perlekedő és panaszkodó gyereksereget a pusztában, akik az egész idő alatt megkérdőjelezték a vezetését. Ő viszont nem adta fel.

A Zsidók 11:27-ben ezt olvassuk: “Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, anélkül, hogy félt volna a király haragjától. Ahogy meglátta a láthatatlan Istent, nem fordult többet vissza.” (TEV fordítás)“. Mózes "látta a láthatatlan Istent “, és rajta tartotta a szemét.

Tartsd Istenen a szemedet! Ha a problémádra tekintesz, csüggedt és lehangolt leszel, de ha Istenre összpontosítasz, békességre lelsz!

Beszéljetek róla:

  • Miről mondtál le, mert túl nehéz volt, vagy túl sok időt és munkát igényelt?
  • Miért nehezebb sokszor a jó dolgot tenni a könnyebbik helyett?
  • Milyen gyakorlati lépésekkel tudsz Istenre összpontosítani?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása