Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy elérd a lehetetlent, lásd a láthatatlant!

2022. június 04. 03:00 - Lilla:)

 possible-953169_1920.jpg

„Hitből hagyta ott Mózes Egyiptomot, és nem félt a fáraó haragjától. Mózes erős maradt, mintha láthatná Istent, akit senki nem láthat” (Zsid 11,27 NCV fordítás).

Sikeres emberek azok, akik úgy döntenek, hogy megteszik azt, amit mások nem akarnak. A legtöbb dolog, ami teljesül a világban, olyanok által teljesül, akik változtatni akarnak -  emberek, akiknek elegük van abból, hogy az árral ússzanak.

Nem lehetsz olimpiai bajnok, ha nem szánod rá az extra órákat az edzésre. Nem lehetsz zeneművész, ha nem szánod rá az extra órákat a gyakorlásra. Ha istenfélő emberré akarsz válni, akkor ki kell alakítanod olyan szokásokat, amikor egyedül időt töltesz Istennel, olvasod a Bibliát, továbbadod és megosztod a hitedet.

A hit és az állhatatosság ugyanaz. A hit azt jelenti, hogy nem adod fel még akkor sem, ha fáradt vagy. A hit azt jelenti, hogy nem ismered azt a szót, hogy abbahagyni. Amikor hitben élsz, állhatatos vagy.

Mózes nagyszerű példát mutat nekünk ebben. A zsidókhoz írt levél 11. részének 27. verse azt mondja: „Hitből hagyta ott Mózes Egyiptomot, és nem félt a fáraó haragjától. Mózes erős maradt, mintha láthatná Istent, akit senki nem láthat” (NCV fordítás).

Mózes rájött erre a fontos igazságra: csak akkor érheted el a lehetetlent, amikor a láthatatlanra tekintesz.

Isten erőt fog adni neked, hogy kitarts. Erőt fog adni, hogy tovább dolgozz a reménytelennek tűnő házasságodon. Erőt fog adni ahhoz, hogy fel tudj állni, amikor elestél. Erőt adhat ahhoz, hogy tovább haladj akkor is, amikor az anyagi csőd szélén állsz. Erőt fog adni, hogy kitarts a meggyőződésed mellett, amikor a körülötted lévők nyomást gyakorolnak rád, hogy add fel.

A hit kulcsa az állhatatosság. Istenre tekints, ne a problémáidra!

Isten ereje rendelkezésedre áll, hogy folytasd. Csak kérned kell tőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van az életednek olyan területe, ahol nagy a kísértés arra, hogy feladd? Beszélj erről olyan emberekkel, akik törődnek veled!
  • Milyen akadály hajlamos lecsökkenteni elszántságodat és kitartásodat? Fizikai kimerültség? A csalódottsággal való birkózás? "Csomagok" a múltadból?
  • Milyen új szokások segíthetnek neked, legyőzni ezeket az akadályokat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása