Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gondosan válaszd meg a partneredet!

2024. augusztus 06. 03:00 - Anita.B

pexels-jonathanborba-3617551.jpg“Az igaz utat tud mutatni másnak is, a bűnösöket pedig tévelygésbe viszi saját útjuk.” (Péld 12,26)

Ha körültekintően kell kiválasztanod a barátaidat, még óvatosabbnak kell lenned az élettársad kiválasztásánál. És vedd észre, hogy neked kell választani. Isten vezet, őriz és útmutatást ad. De végső soron az, hogy kivel házasodsz össze — és hogy házasodsz-e — a te döntésed.

Azonban sokan hisznek abban a mítoszban, hogy csak egy megfelelő személy létezik számukra.

Ez romantikus, de egyszerűen nem igaz. Ez nem biblikus, és még csak nem is logikus! Ha csak egy helyes ember létezne minden ember számára a világon, egy rossz döntést hozó személy megszakítaná a láncot mindenki más számára.

Tegyük fel, hogy egy Susan nevű nőt kellene feleségül vennem. Ehelyett feleségül veszem Kayt. Ez esetben Susan hozzámehet valaki máshoz, akinek valaki mást kellett volna elvennie, akinek egy másik személyhez kellett volna feleségül mennie! Látod, hogy keresztülhúznák mindenki számításait az egész bolygón?

Sok ember van, akivel Isten azt akarja, hogy ne házasodj össze. De valószínűleg jó néhány más lehetőség is beleeshet az életedre vonatkozó akaratába. És ezekben az esetekben ez a te döntésed. Követheted a preferenciáidat.

Van egy másik mítosz, amiben sokan hisznek: A szerelem önmagában elég ok a házasságra.

Gyakran beszélgetek emberekkel, akik házasodni készülnek. És néha rájuk nézek, és azt gondolom: “Semmiképpen!.” A családi háttér, a lelki alap vagy a személyiség nem megfelelő. Nincs bennük ugyanannyi energia vagy ambíció. Még csak nem is ugyanazok az értékek és a célok. De “szeretik egymást”.

Az, hogy szeretsz valakit, nem jelenti azt, hogy hozzá kell menned.

Isten talán nem mondja meg, hogy kivel házasodj össze. De olyan elveket ad, amelyek segítenek bölcs döntést hozni. A holnapi áhítatban áttekintjük azon tulajdonságok listáját, melyeket érdemes keresni a potenciális partnerekben. 

De mindenekelőtt, ha hívő vagy, alapvető fontosságú, hogy egy másik hívővel kösd össze az életedet, hogy lelki egységetek és közös életcélotok legyen.

Kevés olyan ajándék van az életben, ami jobb egy jó házastársnál. Ha Isten útmutatására hagyatkozol, az segíthet bölcs döntést hozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hittél a mítosznak, miszerint mindannyiunk számára csak egy megfelelő ember létezik? Milyen érzéseket kelt benned, ha tudod, hogy Isten választási lehetőséget ad az embereknek?
  • Mikor láttad, hogy barátok vagy családtagok csak szerelemből házasodtak össze, amikor tényleg nem voltak kompatibilisek? Mit tanultál tőlük?
  • Mikor láttad, hogy barátok vagy családtagok bölcsen választottak élettársat? Mit tanultál tőlük?

Követni fogod ma Jézust?

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16, CSB fordítás).

Készen állsz rábízni Istenre, hogy beteljesítse az örök életre vonatkozó ígéretét Jézuson keresztül? Ha igen, kezdd ezzel az egyszerű imával: „Kedves Istenem, bevallom, a magam módján éltem az életem, és vétkeztem ellened. A bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad, hogy meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt. A mai naptól fogva bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és követni akarom őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek írj nekem a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös utadon.

(Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása