Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megpróbáltatások tesztelik a hitedet

2024. július 20. 03:00 - daniella_89

refining-gold.webp

"Ezek a megpróbáltatások megmutatják, hogy hitetek valódi. Megpróbáltatik, ahogyan a tűz teszteli és megtisztítja az aranyat" (1Péter 1,7 NLT fordítás)

Isten megígérte, hogy "betölti minden szükségeiteket az Ő dicsőséges gazdagsága szerint Jézus Krisztusban" (Filippi 4,19) De ahogyan minden ígéretnek, ennek is van egy feltétele. Isten azt akarja, hogy bízz Benne jobban, hogy Ő így betölthesse a szükségleteidet és megáldhassa az életedet.

Mikor megpróbáltatások feszítik hitedet, jobban megtanulsz Istenben bízni. Minél nagyobbra feszül ki a hited, Isten annál inkább képes megáldani az életedet.

Tegnap két gyakori megpróbáltatást említettem amiket Isten használ a hited növelésére ahhoz, hogy jobban bízz benne - a Nyomás Tesztet és az Emberek Tesztjét. Íme két másik:

3. A Kitartás Teszt

A Kitartás Teszt azt a kérdést válaszolja meg: "Megmaradsz az elkötelezettségeidben?" Az élet elköteleződésekről szól. A baj ma abból ered, hogy a legtöbb ember csak félig elkötelezett tucatnyi dolgok felé ahelyett, hogy teljes elkötelezettséget vállalna egy, vagy két dologban az életben amelyek igazán számítanak most és az örökkévalóságban. Ez tékozlás!

Amíg a gyenge emberek magyarázkodnak, a bölcs emberek megtalálják az időt és a módot arra, hogy megtegyék, amit mondtak, hogy meg fognak tenni.
Gyenge, vagy bölcs ember lennél inkább? A Kitartás Teszt megmutatja, milyen jellemé formálódsz.

4. A Prioritások Tesztje

Ez a legfontosabb teszt, ami felteszi a kérdést: "Ki lesz az első az életedben?"

Honnan tudod, hogy valóban Isten az életed legnagyobb prioritása? Kérdezd meg magadtól: "Mire gondolok legtöbbet? Mire költöm a pénzem először? Hogyan töltöm az időmet?" A válaszaid megmutatják az életed prioritásait.

Isten örökkévaló jutalma van félretéve számodra, ha átmész a Prioritások Tesztjén. A Biblia ígéri: "Isten megáldja azokat, akik türelmesen tűrik a megpróbáltatást és a kísértéseket. Azután megkapják az élet koronáját, amelyet Isten ígért azoknak, akik szeretik őt." (Jakab 1,12, NLT fordítás) Az élet koronája egy szimbóluma mindannak, amit Isten meg akar tenni az életedben - minden áldást, amelyeket neked akar adni, minden szükséget, amelyet be akar tölteni, és minden jutalmat amelyet neked akar adni a Mennyben. Micsoda ajánlat!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan osztályoznád magad az elkötelezettségek megtartásában? Mit kéne egyszerűbbé tenned ahhoz, hogy 100%-ot adhass bele az elköteleződéseidbe?
  • Nézd át, és válaszold meg azokat a kérdéseket, amelyek megmutatják a prioritásaid. ("Mire gondolok legtöbbet? Mire költöm a pénzem először? Hogyan töltöm az időmet?")
  • A fenti válaszaid alapján hogyan kéne változtatnod a prioritásaidon?

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.13)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása