Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megmenteni, és nem megszidni akar téged

2015. szeptember 24. 03:00 - magyarosijulia

„Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa." (Jn 3,17)

Az a tudat, hogy Isten melletted van, megváltoztatja az egész életre vonatkozó perspektívádat. Nem fogsz többé úgy gondolni Istenre, mint aki lenéz a Mennyből, készen, hogy lekiabáljon, akárhányszor elrontod a dolgokat: "Elkaptalak!".

Isten szeretné, ha sikeres lennél az életben. Céllal teremtett, és azt akarja, hogy ez beteljesüljön. Isten, a te Teremtőd az, aki felméri mi számít sikernek az életedben, senki más.

Ez rendkívül jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Ő veled van. Mégis néhány ember annyira fél Tőle, hogy amikor csak Róla beszélnek, idegesek lesznek. Tudod miért? Mert hibásnak érzik magukat, és azt hiszik, hogy ha közel kerülnek Istenhez, Ő rögtön kioktatja őket. Mivel emlékeztetni fogja őket mindenre, amit rosszul tettek, ők még rosszabbul fogják érezni magukat.

Semmi sem állhat messzebb Isten igazságától. A Jn 3,17 ezt írja: „Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa." (NIV ford.). Tulajdonképpen Jézus azt mondja, hogy Ő nem azért jött, hogy megszidjon, hanem hogy megmentsen!

Jézus azért jött, hogy megmentsen, nem azért, hogy megijesszen.

Valójában, amikor Isten a Bibliában az embereknek üzen, nem szokatlan, hogy ezzel kezdi: "Ne félj!". 365 bibliai rész kezdődik ezzel a felszólítással: "Ne félj!". Más szavakkal, az év minden egyes napján olvashatod Isten üzenetét, amelyben azt mondja, hogy nem kell félned, Ő veled van, Ő ott van neked, Ő szeret.

Hogyan változna meg az életed, ha következetesen elhinnéd, hogy Isten veled van? Kérd az Ő segítségét a hitetlenségedben!

Beszéljetek róla:

  • Milyen tévhitek miatt félnek az emberek Istentől?
  • Hogyan használja Isten a fegyelmezést a javunkra?
  • Isten azt akarja, hogy sikeres legyél. Hogyan segít ebben?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.17)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása