Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten úgy alkotott meg, hogy szükséged van másokra

2016. január 25. 03:00 - mintyovanviki

„ Az egész test az ő hatására tökéletesen egybeilleszkedik. Ahogy az egyes részek saját feladatukat végzik, segítik a többiek növekedését is." (Efézus 4:16a NLT fordítás, második kiadás)

Vannak dolgok, amelyeket soha nem fogsz magadtól megtanulni. Ezeket csak közösségben sajátíthatod el. Ahhoz, hogy növekedj, és fejleszd a lehetőségeidet, tanulnod kell másoktól.

Például a megbocsátást csak kapcsolatokban lehet elsajátítani. Lehetetlen egyedül megtanulni. A hűséget csak kapcsolatokban tudod megtapasztalni. A szeretetet is csak kapcsolatokban tudjuk elsajátítani. A szívélyességet, az odaadást, az irgalmat, vagy az önzetlenséget nem tudod más emberek nélkül megtanulni.

Ahhoz, hogy az élet fontos dolgait megtanulhasd, muszáj kapcsolatban lenned másokkal. Ez nem megy egyedül. Ha építeni szeretnéd a lehetőségeidet, másoktól kell tanulnod.

Melyik hely a legalkalmasabb erre? Isten családja, Krisztus teste, a gyülekezet.

Az Efézus 4:16 azt mondja:„ Az egész test az ő hatására tökéletesen egybeilleszkedik. Ahogy az egyes részek saját feladatukat végzik, segítik a többiek növekedését is." (Efézus 4:16a NLT fordítás, második kiadás)

Szükséged van azokra, akiket Isten az életedbe helyezett, és nekik is rád. Isten összekötött bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra, és hogy tanuljunk egymástól, hogy olyanná válhassunk, amilyennek Ő teremtett bennünket.

Beszéljetek róla:

  • Milyen fontos leckéket tanultál meg a kiscsoportodtól?
  • Mit gondolsz, Isten miért alkotott bennünket úgy, hogy közösségben éljünk és tanuljunk egymástól? Mit mond ez neked Isten természetéről?
  • Milyen feladatot bízott rád Isten a gyülekezetben? Ha nem tudod még, milyen lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy kiderüljön számodra a feladatod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása