Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne félj!

2016. május 05. 03:00 - K. Juc

„Még ha a legsötétebb völgyön megyek is át, akkor sem félek, mert szorosan mellettem vagy. Pásztorbotod és pálcád megvéd és megvigasztal.” (Zsoltárok 23:4, NLT fordítás, második kiadás)

i_am_with_u-even_in_darkest_hour.jpg

Mik azok a dolgok, amik miatt aggódsz? A választások? Az egészséged? A számláid? A gyerekeid? Aggódsz a jövőd miatt? Az az igazság, hogy a mai világban rengeteg okunk van az aggódásra. Isten viszont azt ígérte, hogy életed legsötétebb völgyében is ott sétál melletted.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bibliában 365 olyan igerész van, amely azt mondja: „Ne félj!”. Isten az év minden napjára biztosított számunkra egy ilyen üzenetet. Úgy gondolom, Isten ezzel hívja fel a figyelmünket, hogy értsük már meg az üzenetét és ne féljünk. Érdekes, hogy szinte minden alkalommal, amikor Isten valakihez szól a Bibliában, az első dolog, amit mondd, az az, hogy: „Ne félj!”.

Miért? Mert a sérüléseink és a gyengeségeink miatt gyakran úgy gondoljuk, hogy Isten le akar ránk csapni. Úgy gondoljuk, hogy csak arra vár, hogy elítéljen és megbüntessen bennünket. De ez egyszerűen nem igaz. Jézus rá a bizonyíték.

Amikor megértjük Isten kegyelmét és jóindulatát, akkor többé már nincs miért félnünk a jövőtől. Isten nem akar bosszút állni rajtad. Jézus magára vette minden rossznak a büntetését, amit valaha tettél vagy tenni fogsz. Kifizette az árát a kereszten. Ezért ha valami rossz történik, nem kell arra gondolnod, hogy: „Isten most bosszút áll rajtam”. Ehelyett emlékezz arra inkább, hogy „Még ha a legsötétebb völgyön megyek is át, akkor sem félek, mert szorosan mellettem vagy. Pásztorbotod és pálcád megvéd és megvigasztal.” (Zsoltárok 23:4, NLT fordítás, második kiadás)

Beszéljetek róla:

  • Isten mely ígéreteire támaszkodhatsz, amikor kísértést érzel arra, hogy aggódj valami miatt az életedben?
  • Isten milyen módokon véd meg?
  • Hogyan tarthat vissza a jövőtől való aggódástól az, ha megérted Jézus áldozatát a kereszten?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása