Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd meg a hit lépését akkor is, ha félsz

2023. november 18. 03:00 - R.K.A.

„Uram, tekints a fenyegetéseikre, és engedd meg nekünk, a te szolgáidnak, hogy bátran hirdethessük a te üzenetedet”. (ApCsel 4,29 GNT fordítás)

2023_11_11_kep.jpg

Mindannyiunknak vannak félelmeink. De túl gyakran hagyjuk, hogy ezek a félelmek eluralkodjanak rajtunk, és megakadályozzák, hogy kitartsunk abban, amiről tudjuk, hogy az Istennek életünkre vonatkozó akarata.

Hasonlóan Dánielhez az oroszlán barlangjában, mi is találkozunk olyan emberekkel és helyzetekkel, amelyek azzal fenyegetnek, hogy tönkretesznek minket és a Krisztusról szóló bizonyságtételünket. De van lehetőségünk választani: megadjuk magunkat a félelmeinknek, vagy e félelmek ellenére is kiállunk Istenért?

Ha le akarod győzni a bénító félelmet, meg kell értened, milyen előnyökkel jár, ha úgy döntesz, hogy kitartasz Isten akarata mellett. És ami a legfontosabb, látnod kell, hogy amikor azt teszed, amit Isten akar, azzal fölényes győzelmet arathatsz a félelem felett.

Minden alkalommal, amikor engedünk a félelemnek, az egyre intenzívebbé válik. Amikor megtagadod, hogy azt tedd, amit Isten vár tőled, a félelem tovább növekszik. És végül úgy fogod érezni, hogy sarokba szorít.

Mit tehetsz ellene?

Kövesd a korai keresztények példáját. Nem mi vagyunk a keresztények első generációja, akiknek szembe kell nézniük a félelemmel. A korai hívők sokféle üldöztetéssel szembesültek, ami bizonyára félelmet váltott ki bennük. Az Apostolok Cselekedeteinek könyve elbeszéli, hogyan álltak ellen a félelemnek. A 4. fejezetben olvassuk, hogy amikor Péter és János bátran megvallották Jézust, heves ellenállásba ütköztek. Ezért így imádkoztak: „Uram, tekints a fenyegetéseiket, és engedd meg nekünk, a te szolgáidnak, hogy bátran hirdethessük a te üzenetedet” (ApCsel 4,29 GNT fordítás). 

Ahelyett, hogy átadták volna magukat a félelemnek, annak ellenére bátran haladtak előre.

Te is megteheted ugyanezt. Állj ellen a félelemnek. A félelem ellen nem használ a logika, ezért az egyetlen esélyed, hogy megszabadulj tőle, az, ha bízol Istenben és szembenézel vele.

Soha ne feledd: Isten addig nem választja szét a vizet előtted, amíg meg nem teszed az első lépést (lásd, hogyan tette ezt Isten Józsué embereivel a Jordán folyónál a Józsué 3,15-ben). Amikor megteszed a hit lépését, akkor Isten megmutatja neked az utat. De ez nem fog megtörténni addig, amíg mozdulatlanul állsz, félelembe burkolózva.

Tedd meg ma a hit lépését, és nézd, ahogy a félelem szertefoszlik, miközben Isten vezeti a lépteidet. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan növekedett a félelem az életedben, amikor engedtél neki?
  • Hogyan csökkent a félelem, mert bátran kiálltál Istenért?
  • Milyen félelmeket találsz a legnehezebben legyőzhetőnek a mindennapi életedben? Miért? Hogyan adhatod át ezeket a félelmeket Istennek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.11.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása