Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Változtasd a félelmedet bizalommá!

2023. november 19. 03:00 - BlaZsu

„Megszabadított bennünket a halálos veszedelemből, és meg fog menteni minket újra. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.” (2 Kor 1,10 NLT fordítás)

fear_2.jpgNéha a félelmeink felerősödnek és a figyelmünket követelik. Abban azonban bízhatsz, hogy Isten veled és érted van, és erősebb annál, mint amitől félsz.

Amikor Pál apostol veszélyes helyzetbe került, úgy döntött, hogy bízik Istenben, ahelyett, hogy megadta volna magát a félelemnek. Amikor ezt megtette, a következőket tapasztalta:               „Megszabadított bennünket a halálos veszedelemből, és meg fog menteni minket újra. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.” (2 Kor 1,10 NLT fordítás)

Neked is van választásod, ahogyan Pálnak is volt. Dönts úgy, hogy hiszel Isten gondviselésében! Dönts úgy, hogy bízol benne! Döntsd el, hogy nem engedsz a félelmeidnek!

Isten azt ígéri a benne hívőknek, hogy bármi történjék is, ő a javunkra fordítja, ha szeretjük és követjük őt: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." (Róm 8,28 TLV fordítás). Ha hívő vagy, neked Isten azt ígéri, hogy minden a javadra szolgál majd - nem azt, hogy csak jó dolgok történnek veled, hanem azt, hogy jóra fordítja a dolgokat.

Ez azt jelenti, hogy nem kell a félelmeid fogságában vergődnöd, mert nincs olyan nehézség, dilemma, vereség vagy katasztrófa a hívő ember életében, amiből Isten végül ne tudna valami jót kihozni. Nem kell félned a jövőtől!

A félelmeid elárulják, hogy milyen területeken nem bízol Istenben. Ezért még ma készíts egy listát a félelmeidről, és kérd meg Istent, hogy segítsen azonosítani a mögöttük megbújó okot. Ezután kérd Őt, hogy segítsen neked a félelmeidet bizalommal helyettesíteni.

Egy nagyon fontos gondolat! Ne csak reméld, hanem számíts rá, hogy Isten minden egyes félelmeddel kapcsolatban segít megtanulni bízni benne. Aztán csak figyeld, ahogy megtörténik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelmeid vannak az életeddel kapcsolatban?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy egyes területeken bízol Istenben, míg máshol nem?
  • Mikor történt meg veled, hogy Isten segített, holott attól féltél, hogy nem fog?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.12.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása