Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még a gyengeségeid is Isten dicsőségét szolgálják!

2024. május 24. 03:00 - R.K.A.

"Barátom, kérdem én: 'Mit gondolsz, ki vagy te, hogy kérdőre vonod Istent? Van-e joga az agyagnak megkérdezni a fazekast, hogy miért olyanra formálta őt?” Róma 9,20 (CEV fordítás)

2024_05_17_kep.jpg

Lelki ajándékok, szív, képességek, személyiség, tapasztalatok - ez az öt dolog tesz téged önmagaddá. Ezek a lényed összetevői.

Ha elfogadod azt, amilyen vagy - azt az egyedi módot, ahogyan Isten téged megalkotott az Ő dicsőségére - ez azt jelenti, hogy hiszel abban, hogy Istennek mindig igaza van. Minden a bizalmon múlik. Úgy gondolod, hogy Isten hibázott, amikor téged teremtett? Vagy bízol Őbenne, abban a tudatban, hogy terve van az életeddel?

Sokan tesznek ilyen kijelentéseket: Istenem, vannak dolgok, amiket nem szeretek magamban. Bárcsak más lenne a hajam vagy a bőrszínem! Bárcsak magasabb, alacsonyabb, soványabb lennék! Bárcsak több tehetségem lenne! Bárcsak értenék ahhoz! Bárcsak úgy néznék ki, mint ő! Bárcsak olyan okos lennék, mint ő!

És így tovább, a lista folytatódik. Ez a fajta gondolkodás alapvetően azt jelenti, hogy közöljük Istennel: „Ezt jól elszúrtad! Mindenki más jól sikerült, de akkor nagyot hibáztál, amikor engem teremtettél!”

Amikor elutasítod önmagad, lényegében Istent utasítod el, mert Ő a Teremtőd. Amikor nem fogadod el magad, az lázadás Isten ellen. Ezzel azt mondod: „Istenem, én jobban tudom, mint te! Másképp kellett volna megteremtened engem, más erősségekkel és más gyengeségekkel!”

Isten azonban azt mondja: „Nem, én azért teremtettelek pontosan olyannak, amilyen vagy, mert azt akarom, hogy önmagad légy - az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt. Mindez dicsőséget szerezhet nekem - ha elkezded azt tenni, amire teremtettelek, ahelyett, hogy olyan próbálnál lenni, mint valaki más.”

Ráadásul elég arrogáns dolog elutasítani önmagadat. A Bibliában azt olvassuk a Római levél 9. fejezete 20. versében: „Barátom, kérdem én: „Mit gondolsz, ki vagy te, hogy kérdőre vonod Istent? Van-e joga az agyagnak megkérdezni a fazekast, hogy miért olyanra formálta őt?” (CEV fordítás)

Amikor megkérdőjelezzük Isten szeretetét és bölcsességét, mindig bajba kerülünk. A kétségeink gyökere az, hogy nem bízunk Istenben. Nem hiszed, hogy Isten valóban szeret téged. Nem hiszed, hogy valóban a te érdekeidet tartja szem előtt. Azt kívánod, bárcsak másmilyenné teremtett volna téged. Mindez keserűséget eredményez, amely frusztrációt szül, és megakadályoz abban, hogy azzá válj, akivé Isten akarja, hogy légy.

De nem kell így élned, van remény! A Jób könyve 10. fejezet 10. verse szerint: „Te irányítottad a fogantatásomat, és te formáltál engem az anyaméhben” (NLT fordítás). Isten akart téged, és szeret! Hidd el, és bízz benne!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtathatja meg az önmagadról alkotott képedet, ha hiszel abban, hogy Isten valóban szeret téged?
  • Mi az, amit mindig is meg akartál változtatni magadon? Mit gondolsz, hogyan akarja Isten éppen ezt a tulajdonságodat arra használni, hogy dicsőséget szerezzen neki?
  • Hogyan használta Isten a gyengeségeidet arra, hogy dicsőséget szerezzenek neki?

 

Követed-e még ma Jézust?

Isten bebizonyította a jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3,16, CSB fordítás).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát imádkozod: „Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad Őt az életre. Szeretnék Jézusban, mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve Őt követni, mint Uramat. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a Te akaratodat cselekedjem! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust a szívedbe, kérlek, írj nekem egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.17.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása