Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változást választanod kell

2016. augusztus 17. 03:00 - magyarosijulia

„Vessétek el magatoktól a régi bűnös természeteteket és a korábbi életmódotokat, amit megrontott a paráznaság és a csalás.” (Efézus 4,22 NLT fordítás, második kiadás)

A változáshoz döntéseket kell hozni. Nem elég álmodozni a változásról. Nem elég vágyni a változásra. Ahhoz, hogy valóban megváltozz, döntened kell. El kell döntened, hogy megváltozol.

A változás szándékos. Bármiben is más leszel hat hónap múlva? Jobb leszel egy év múlva? Egészségesebb leszel-e, erősebb és érettebb? Boldogabb leszel? Kevesebb lesz az adósságod? Jobban fogsz arra az emberre hasonlítani, akinek Isten szeretné, hogy legyél?

Most rögtön tudok válaszolni: csak akkor fog megtörténni, ha azt választod, hogy megváltozz, mert véletlenül nem fog megtörténni. Döntésre van szükség!

Nagyon sokszor azt hisszük, hogy Istenre kell várnunk, hogy megváltoztasson. Nem! Isten vár rád! Ő várja, hogy végre mond: „Igen, Uram, hajlandó vagyok megtenni ezeket a változásokat!”

Szándékos és tudatos döntéseket kell hoznunk, hogy növekedhessünk. Nincs növekedés változás nélkül, nincs változás veszteség nélkül, és veszteség sincs fájdalom nélkül. Ha növekedni szeretnél, meg kell változnod, és a változás azt jelenti, hogy el kell engedned régi dolgokat, hogy megragadhass újakat.

Olyan ez, mint egy trapézon hintázni. A trapézművész egyetlen egy rúdon hintázik, utána pedig előre kell nyújtózkodnia, hogy elérje a következőt. Egy adott ponton el kell engednie az egyiket, hogy megragadhassa a másikat, hiszen másképp nem tud eljutni a másik oldalra. De ha azt gondolja, hogy mindkettőt foghatja, mi történik? Ott ragad középen, majd ereszkedni kezd.

Néhányan középen ragadtatok, és épp lefele tartotok, mert nem engedtétek el a régi sémákat, szokásokat és a régi gondolkodásmódot. El kell engedd a régi utaidat!

A Biblia azt írja: „Vessétek el magatoktól a régi bűnös természeteteket és a korábbi életmódotokat, amit megrontott a paráznaság és a csalás.” (Efézus 4,22 NLT fordítás, második kiadás). Más szavakkal: engedd el! Azok a régi szokások, régi sérelmek, régi dolgok, régi bűnök az életedben – engedd mind el őket! A Biblia azt mondja, hogy mind vessük ki őket, és bízzunk abban, hogy Isten „az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Fil 2,13b).

Beszéljetek róla:

  • Milyen változást vártál Istentől, hogy megtegyen benned? Mit gondolsz, nem a te felelősséged azt a változást megtenni?
  • Hogyan segít az, ha más hívők előtt számon kérhető vagy, hogy meghozd a változáshoz szükséges döntést, és végig ahhoz is tartsd magad?
  • Mit kell tenned, ha egyszer eldöntöd, hogy változni fogsz? Milyen lépések fognak segíteni az előrejutásban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása