Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megérti, hogy nem tudsz egy nap alatt megváltozni

2016. augusztus 21. 03:00 - K. Juc

"Öltsétek fel az új embert, akit Isten úgy teremtett, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen.” (Efézusi levél 4:24 NLT fordítás, második kiadás)

Amikor Isten segít növekedni lelkileg, nem csupán csettint egyet, hogy egy pillanat alatt megváltozzon minden. Fokozatosan segít a változásban. Amikor Isten gombát akar alkotni, hat órába telik, de amikor tölgyfát készít, az eltart hatvan évig is.

Mi szeretnél inkább lenni: gomba vagy tölgyfa?

A Szent Szellem minden elképzelésedet túlszárnyaló változásokat fog elvégezni az életedben, viszont nem egyik napról a másikra. Amikor a Saddleback gyülekezetben elindult a "Sors évtizede" programunk, akkor azért imádkoztam, hogy a Szent Szellem munkáján és Isten igéjén keresztül, valamint a kiscsoportok segítségével a gyülekezetünk egyre érettebb, krisztusibb legyen és hogy a következő tíz évben minél jobban előrehaladjunk a céljaink megvalósításában. Érted is ugyanígy imádkozom: a következő évtizedben növekedj szellemi érettségben, légy egyre krisztusibb és járj egyre jobban az elhívásodban. 

Azt szeretném, ha érzelmileg, fizikailag, szellemileg, lelkileg és anyagilag is megerősödnél – de ehhez céltudatosnak kell lenned.  A Biblia szerint: „Öltsétek fel az új embert, akit Isten úgy teremtett, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen.” (Efézusi levél 4:24 NLT fordítás, második kiadás)

A következőképpen leszünk egyre hasonlóbbak Jézushoz. Ledobjuk a régi dolgokat és elhagyjuk a régi útjainkat, amelyek nem engedik hogy megismerjük Krisztust, valamint akadályozzák, hogy olyanok legyünk mint Ő. Azután a Szent Szellem segítségével felöltjük az új énünket. Hagyjuk, hogy Isten elvégezze bennünk a munkáját, nem számít meddig tart.

„Az Úr Szelleme által fokozatosan átváltozunk, egyre jobban hasonlítunk őhozzá.” (2. Korintusi levél 3:18b, TLB fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Miért fontosak, hogy legyenek céljaink?
  • Milyen céljaid vannak az életed következő tíz évére?
  • Miként szeretnéd hogy Isten munkálkodjon az életedben? Imádkozz és kérd meg, hogy segítsen bíznod abban, ahogy az Ő időzítése szerint meg fognak valósulni a tervei az életedben.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása