Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lelki erőhöz lelki táplálékra van szükséged

2017. március 07. 03:00 - Lilla:)

"Keresd az Urat és az ő erejét. Kutasd mindig az ő jelenlétét." (1Krón 16:11, GW fordítás)

bible-1867195_1920.jpg

Ahogy szükséged van a fizikai táplálékra, úgy szükséged van lelkire is a lelki erőhöz. A Biblia önmagát lelki táplálékként írja le – a lelki élet vize, teje, kenyere és húsa. Szükséged van mindezekre az élelemekre.

Ha egy építkezési vállalat vezetője lennél, eszedbe se jutna egy olyan fickót küldeni ki, aki két hete nem evett semmit. Ha parancsnok lennél a hadseregnél, nem küldenél csatába olyan embert, aki nem evett egy hónapja, ugye? Táplálnunk kell magunkat, hogy legyen erőnk elvégezni azokat a feladatokat, amelyekkel szembesülünk.

Nem sok esélyed van a győzelemre a lelki harcokban, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell táplálnunk magunkat Isten Szavával.

Viszont a fizikai étellel ellentétben, ha Isten Szavával táplálkozom, mindig csak éhesebb leszek. Minél többet kóstolok és látok Isten jóságából, annál többet akarok.

A Biblia azt mondja a Kolossé 3:16a-ban: „A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Pál azt tanítja nekünk, hogy engedjünk, hogy a Biblia elfoglalhassa helyét az életünkben egy gazdag, mély, életet adó módon.

Tehát, hogyan is kell táplálkoznunk Isten Szavával és hagyni, hogy ez megtörténjen?

  • Fogadd be az Igét a füleiddel! Kötelezd el magad amellett, hogy eljársz gyülekezetbe és hallgatod Isten Szavát a prédikációban.
  • Olvasd az Igét a szemeiddel! Az hogy van egy Bibliád otthon, még nem áldja meg az életedet. A szívedben is kell legyen a Biblia!
  • Kutasd az Igét a kezeiddel és a száddal! Amikor tanulmányozod Isten Igéjét, tarts magadnál egy ceruzát. Írd le, hogy mit tanított neked Isten. Beszélj más keresztényekkel is egy kiscsoportban, hogy mit fedeztél fel.
  • Válaszolj az Igére az elméddel! Gondolkozz és rágódj Isten Szaván.
  • Tanuld meg szívből az Igét! Ritkán van veled a Bibliád, amikor szükséged lenne rá. Jegyezd meg Isten Szavát.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Milyen változásokat kell hoznod az életedben, hogy lelkileg is jól táplált légy?
  • Le szoktad írni, hogy mit tanított neked Isten? Mit jegyzel meg az Írásból?
  • Milyen lelki harcban küzdesz ma? Odafordultál már Istenhez útmutatásért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása