Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten használja az alázatot

2017. október 07. 03:00 - daniella_89

“Isten tiszteletre és szeretetre indította a főudvarmestert Dániel iránt” (Dániel 1:9 NLT fordítás)

humble.jpg

Isten használja az alázatos embereket. Amikor Dániel megmondta Nabukadneccárnak, hogy nem szeretne enni a babilóniai ételekből, a fiatal zsidó magatartása lehetett volna dacos és gúnyos.

Ehelyett Dániel a tiszteletteljes viselkedést választotta. Mikor nem tudta megtenni azt, amire a király megkérte, egyszerűen nemet mondott. Ez ellenkezik az értékrendemmel. Erkölcsileg helytelen megtennem. Tapintatos volt, miközben tekintélyt sugallt, és nagy alázatattal viseltetett.

Dániel felismerte, hogy Isten megengedte ennek a pogány vezetőnek, hogy hatalma legyen fölötte. Tisztában volt vele, hogy Nabukadneccár nem istenfélő ember, ám azt is tudta, hogy Isten felhatalmazta őt, hogy Dániel felettese legyen.

Néhányatoknak szintén rossz főnöke van. Jó, ha megértitek tehát, hogy Isten engedte meg, hogy ők jelen legyenek az életetekben. Életed folyamán előfordul majd, hogy egy rossz főnök etikátlan vagy erkölcstelen dolgot kér tőled. Ekkor tudnod kell majd, hogyan intézd hozzá tiszteletteljesen a kérésed.

Dániel nagyon jó példával szolgál.

A Biblia ezt mondja Dánielről: “Megkérte a főudvarmestert, hogy engedélyezze számára azt, hogy ne egyen ezekből az elfogadhatatlan ételekből” (Dániel 1:8b NLT fordítás)

Dániel nem követelőzött. Nem lázadt. Engedélyért folyamodott. “Kaphatok felmentést ez alól?”

A Biblia azt mondja: “Isten tiszteletre és szeretetre indította a főudvarmestert Dániel iránt” (Dániel 1:9 NLT fordítás)

A világ arra késztet, hogy dühöngjünk, ha megsértenek minket. Isten viszont arra indít, hogy mutassunk tiszteletet.

Abban pedig biztosak lehetünk, hogy Isten mindíg a lehető legjobb módon jár el az érdekünkben.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mi az első reakciód, ha igazságtalanul bántak veled? Hogyan változott ez az évek során?
  • Miért nehéz tiszteletteljesen reagálni az igazságtalanságra?
  • Mi volt a legjobb példa amit valaha láttál arra, hogy valaki tisztelettel és alázattal reagált egy igazságtalan helyzetben?

 

*  (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása