Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb befektetés, amit valaha végrehajthatsz

2023. augusztus 22. 03:00 - Anita.B

pexels-brett-sayles-1431822.jpgMondd meg nekik, hogy a pénzüket jóra fordítsák. A jó cselekedetekben gazdagnak kell lenniük és boldogan kell adniuk a rászorulóknak, mindig készen állva arra, hogy megosszák másokkal, amit Isten nekik adott. Ezáltal valódi kincseket gyűjtenek maguknak a mennyben — ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És itt a földön is gyümölcsöző keresztény életet fognak élni.

1Tim 6,18-19 (TLB fordítás)

A nagylelkűség egy befektetés. Lukács evangéliuma 16. részének 9. verse azt mondja, “Világi forrásaidat mások javára fordítsd” (NLT fordítás). Sokszor mondtam már, hogy nem viheted magaddal. Tudtad, hogy a ravatalozók temetkezési ruhákat árulnak? Olyan embereknek valók ezek a ruhák, akik öltönyben szeretnék eltemettetni magukat, de nincs nekik. Tudod mi a különbség a temetkezési és a hagyományos öltöny között? Egy temetkezési ruhán nincsenek zsebek. Ez igaz! Nincs rájuk szükséged, mert nem viheted magaddal. Azonban előre küldheted.

Hogyan teheted ezt meg? Olyan emberekbe fektetve, akik oda tartanak.

A Biblia azt mondja az 1Timóteus 6,18-19-ben, “Mondd meg nekik, hogy a pénzüket jóra fordítsák. A jó cselekedetekben gazdagnak kell lenniük és boldogan kell adniuk a rászorulóknak, mindig készen állva arra, hogy megosszák másokkal, amit Isten nekik adott. Ezáltal valódi kincseket gyűjtenek maguknak a mennyben — ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És itt a földön is gyümölcsöző keresztény életet fognak élni” (TLB fordítás).

Valahányszor nagylelkű vagy a szegényekkel, egy baráttal vagy egy szomszéddal, Isten azt mondja, hogy kincseket gyűjtesz a mennyország bankjába. A Földön töltött idő csak körülbelül 80, legfeljebb 100 év. Több billió évet töltesz majd az örökkévalóságban. Hol kell a legnagyobb számlával rendelkezned?

Nincs nagyobb befektetés Isten királyságánál. Amikor segítesz másoknak az időddel, a pénzeddel, az erőforrásaiddal — bármivel, amid van —, valójában a mennyországba fektetsz be.

A befektetésed védve van a mennyben. Jó árakat fizet. Nagy az osztalék és nincs kockázat.

Ilyen befektetést máshol nem fogsz kapni!

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért találjuk olykor könnyebbnek befektetni a földi bankszámlánkba, mint a mennyeibe? Melyik a kielégítőbb?
  • Mi a kockázata egy földi befektetésnek az örökkévaló helyett?
  • Ha az üdvösség Isten kegyelmén alapszik, mit gondolsz, hogy miért akar tőled még jó cselekedeteket is?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.08.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása