Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges emberek kitartó emberek

2019. december 11. 03:00 - ReveSz

20191211.jpg

„A jó cselekvésébe pedig ne fáradjunk bele, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NIV fordítás).

A hit emberei egyszerűen csak nem tudják, hogyan hagyják abba. Sosem adják fel. Folyamatosan folytatják. Tudják, hogy a hit kitartással jár együtt.

Ha a hit embere akarsz lenni, akkor választhatsz: amikor nem látod Istennek a válaszát egy imádra rövid időn belül, akkor csak várhatsz, vagy lehetsz kitartó is. Az egyik választás passzív, míg a másik aktív. Amikor várakozol, akkor folytatod a munkát. Nem adod fel, még akkor sem amikor nem látod a választ. Továbbra is dolgozol a házasságodon, továbbra is dolgozol a munkahelyeden, és továbbra is hiszed azt, hogy lesz majd egy áttörés. Nem adod fel!

Nóé a hit csodálatos embere volt. Isten azt mondta neki, hogy építsen egy bárkát mert özönvíz lesz. Nehéz lehetett elhordoznia a gúnyt azért, mert egy hajót épített a sivatag közepén anélkül, hogy bármi fogalma lett volna arról, Isten hogyan fog vizet szerezni hozzá. Nóénak 120 évig tartott megépítenie a bárkát. Ez hosszú várakozási idő! A bizalom hosszú ideje, különösen akkor, amikor mindenki azt hiszi, őrült vagy.

De Nóé kitartott. Állhatatos volt, és hűséges maradt a feladathoz, amit Isten adott neki.

Pál a galatákhoz szóló levele 6. fejezetének 9. versében írja: „A jó cselekvésébe pedig ne fáradjunk bele, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha nem adjuk fel” (NIV fordítás).

Ne add fel! Légy kitartó a céljaidban! Válj hűséges emberré, így Isten képes lesz arra használni téged, hogy olyan dolgokat tegyen, ami mindenki másnak lehetetlennek tűnik. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segít megtartani a helyes összpontosítást, ha kitartóan vársz Istenre?
  • Milyen hűséges emberek mintázzák számodra a kitartást?
  • Hogyan tudod folytatni a növekedést, amíg arra vársz, hogy lásd, Isten hogyan fog munkálkodni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása