Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még ne add fel!

2024. március 03. 03:00 - papk

grass-1913167_640.jpg

“Ezért nem adjuk fel soha. Bár a testünk haldoklik, a lelkünk minden nap megújul. Mert a mostani gondjaink kicsik, és nem tartanak sokáig. Mégis olyan dicsőséget teremtenek számunkra, amely messze felülmúlja őket, és örökké tart!"
2 Korinthus 4,16-17 (NLT fordítás )

Tudod, mi a különbség a hűséges és a hűtlen emberek között? A hűtlen emberek a nehézség első jelére feladják. A hűséges emberek kitartanak. A hűséges emberek elszántak, szorgalmasak, kitartóak. Nem tudják, hogy kell feladni! Tudod, hogyan lesz egy kis makkból tölgyfa? A tölgyfa nem más, mint egy makk, amely nem volt hajlandó feladni.

Nem tudok mindent, de egy dolgot igen: soha nem buksz el, amíg fel nem adod, és sosem érdemes feladni. Isten a nehéz időket arra használja, hogy próbára tegye a kitartásunkat.

Amikor megalapítottuk a Saddleback gyülekezetet, azt hittem, hogy hamarosan lesz egy épületünk. Ez tizenöt évig nem történt meg. A gyülekezet első 13 éve alatt 79 különböző épületet használtunk. Tudod, hányszor éreztem úgy, hogy feladom? Minden hétfő reggel! De nem tudom, hogyan kell feladni.Isten megkérdezte tőlem: "Rick, ha soha nem adnék neked épületet, akkor is szolgálnál engem?" Azt válaszoltam: "természetesen!”

A Saddleback létszáma meghaladta a 10.000 főt, még mielőtt felépítettük volna az első épületünket. Mit szólnál ahhoz, ha minden héten 10.000 embernek kellene fel- és lebontanod a helyét? Ebben nincs sok dicsőség, csak kemény munka. Isten arra használta azokat a nehéz időket, hogy próbára tegye a kitartásunkat.

Ha most nehéz időket élsz át, akkor ez az igevers neked szól: "Ezért nem adjuk fel soha. Bár a testünk haldoklik, a lelkünk minden nap megújul. Mert a mostani gondjaink kicsik, és nem tartanak sokáig. Mégis olyan dicsőséget teremtenek számunkra, amely messze felülmúlja őket, és örökké tart!" (2 Korinthus 4,16-17, NLT fordítás)

Istent jobban érdekli, hogy mivé válsz, mint az, hogy mi történik veled. Gyakran megengedi, hogy megpróbáltatások, gondok, próbatételek és problémák legyenek az életedben, hogy szorgalomra és elszántságra tanítsanak és formálják a jellemedet. A probléma, amin most keresztülmész, a hűséged próbája. Tovább szolgálod Istent, akkor is, ha az életed nem egy habostorta?

"Ne fáradjunk el a jócselekedetekben, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha nem adjuk fel!" (Gal 6,9, NIV fordítás ).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen helyzetben érzed, hogy kész vagy feladni?
  • Hogyan tudod megújítani a lelkedet, hogy legyen erőd kitartani abban a helyzetben?
  • Mit tanulsz Istentől róla és magadról a megpróbáltatásaid közepette? Hogyan fejleszti ez a jellemedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.26.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása