Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi olyan nagy ügy a kudarcban?

2023. november 23. 03:00 - Besther

no-way-4259813_1280.jpg

"Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban." (Péld 24,16)

Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem fog megölni.

Nagymértékben eltúlozzuk a kudarc hatásait. Aránytalanul felfújjuk a bukás lehetőségét. Kudarcot vallani nem a világ vége. A bukástól való félelem sokkal károsabb, mint maga a bukás.

A Példabeszédek könyvének 24. részében a 16. igevers ezt mondja, "Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban."  Még a "jó" emberek is megbotlanak. hibáznak, elrontanak dolgokat és elbuknak. 

A sikeres emberek nem olyan emberek, akik soha nem buknak el.  Olyan emberek, akik felállnak és továbbmennek. A sikeres emberek egyszerűen nem tudják, hogy miként hagyják abba!

Hallottál már ezekről a híres kudarcokról?

  • George Washington csatáinak kétharmadát elvesztette. Megnyerte viszont a függetlenségi háborút és később az Egyesült Államok első elnöke lett.
  • Napóleon a 43 fős osztályában 42.-ként végzett. Aztán kiment és meghódította Európát.
  • Babe Ruth 21 év alatt 714 hazafutást szerzett, viszont 1330-szor ütött ki. Közel kétszer annyiszor ütött ki, mint ahányszor hazafutást ütött.
  • John Creasy, a híres regényíró 753 elutasító levelet kapott, mielőtt 564 könyvet publikált.
  • Rowland Hussey Macy hétszer bukott meg a kiskereskedelemben, mielőtt elindította volna a Macy’s áruházat.

A nagyszerű emberek egyszerűen olyan hétköznapi emberek, akikben rendkívül nagy az elszántság. Csak mennek tovább. Tudják, hogy addig nem vallanak kudarcot, amíg fel nem adják.

Így csökkentheted a kudarctól való félelmed. Újradefiniálod.

Nem vallasz kudarcot azáltal, hogy nem érsz el egy konkrét célt. Inkább az a kudarc, ha nincs célod. A kudarc az, ha nem vagy hajlandó újra felállni, amikor elesel. Nem vagy hajlandó próbálkozni.

Az óvoda első napján rossz sorba kerültem, aztán rossz tanterembe. El tudod képzelni, hogy hazamegyek anyukámhoz és apukámhoz és ezt mondom, "Kudarc vagyok az oktatásban! Ez az iskola dolog egyszerűen nem működik."? Dehogy. Már kisgyerekként tanultam a hibámból és másnap jobban csináltam.

Ha elbuksz, folytasd. Ha elsőre nem sikerül, nem nagy baj. Soha nem jelent kudarcot, ha nem adod fel.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Van olyasvalaki, akit azért csodálsz, ahogyan a kudarcot kezelte? Mi teszi ezt a személyt csodálatra méltóvá?
  • Mi a legnagyobb kudarc, amit valaha elszenvedtél? Mire tanított?
  • Mi segít és motivál abban, hogy folytasd, amikor lehetséges kudarccal szembesülsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.16.)

Akarod követni Jézust még ma?

Isten bizonyította jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia azt mondja, "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16.)

Kész vagy bízni Istenben, hogy beteljesíti az örök élet ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te fiad. Megvallom, hogy vétkeztem és kérem megbocsátásod. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet és, hogy életre keltetted. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban és Uramként követni a mai naptól fogva. Vezesd életem és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozva. Ámen."

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása