Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan halljuk meg Isten beszédét?

2022. február 06. 03:00 - Besther

blur-g2a60be352_1920.jpg

„Uram, most már hallottam híredet, és lenyűgözve imádlak téged.” (Hab 3,2 TLB)

Gondolkoztál már azon, hogy miként tudod meghallani Istent miközben imádkozol? Egyik legjobb módja az, hogy magasztalod őt, amikor imádkozol. A másik, hogy fejleszted a vele való barátságodat. 

Először nézzük meg Isten magasztalását az imádságon keresztül! Kezdd azzal, hogy megköszönöd neki, hogy ő része életednek és érdekli életed minden apró részlete!

Imádkozz úgy, mint Habakuk: „Uram, most már hallottam híredet, és lenyűgözve imádlak téged.” (Hab 3,2 TLB). Amikor Isten látomást vagy álmot ad neked, vagy megmutatja, hogy mit akar tőled, akkor köszönd meg neki, hogy válaszolt az imádra! Ez része Isten dicsőítésének.

Másodszor, alakíts ki vele baráti kapcsolatot, és ismerd meg őt! Az imádság nem monológ, hanem párbeszéd. Beszélgetés Istennel. Isten hall téged, amikor imádkozol és válaszol, ha kérdést teszel fel neki. Ő minden nap akar veled beszélgetni. Ha a nap folyamán hűségesen beszélgetsz vele, akkor az gyökeresen megváltoztatja az életed.

Isten megismerésének három szintje van: felismerés, ismerkedés és barátság.

A felismerés szintjén megtudod, hogy Isten létezik, de még nem ismered személyesen. A ismerkedés szintjén már tudsz valamit Istenről, de még nem ismered eléggé.

Isten azt akarja, hogy a barátság szintjén éljetek, ahol ismeritek egymást és rendszeresen beszélgettek. Isten folyamatos beszélgetést akar veled.

Elkezdheted a barátság kialakítását Istennel, ezzel az imával: „Drága Istenem, elképedem azon, hogy barátodnak akarsz engem. Nagyon szeretném megtanulni, hogy miként tudunk beszélgetni. Segíts abban, hogy minden nap időt tudjak tölteni veled! Köszönöm, hogy gondoskodsz életem minden részletéről. Jézus, szeretnélek napról napra jobban megismerni és számítani útmutatásodra a munkámban, a családomban, a jövőmben és életem minden más területén. A te nevedben kérem, ámen.”

Minél időt töltesz imádkozással, dicsőítéssel és az Istennel való barátság alakításával, annál jobban meg fogod megtanulni, hogy miként halld meg és ismerd fel Isten hangját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudod magasztalni Istent amikor imádkozol?
  • Mi az, amit már ma el tudsz kezdeni, hogy barátságot alakíts ki Istennel?
  • Mik azok a dolgok, amiket Isten mondott neked az imádkozáson keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása