Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy mód, amivel a Biblia segít, hogy helyretedd az életed

2023. április 10. 03:00 - Besther

bible-g195eb35c5_1920.jpg

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen." (2Timóteus 3,16-17)

Jézus ezt mondja a János evangéliuma 17. részének 17. versében: "Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság."

Mit jelent a megszentelés? Egyszerűen annyit jelent, mint felnőni és Krisztushoz hasonlóbbá válni - helyreállni. Miután úgy döntöttél, hogy követed Jézust, már nem vagy ugyanaz a személy. Más vagy. Meg lettél szentelve.

Hogyan vagy megszentelve? Isten igazsága által. Minél jobban beépíted életedbe Isten igéjét, annál inkább átalakulsz és újjá leszel. A Szentlélek segítségével képes leszel életed olyan területeit is helyreállítani, ahol változást szeretnél tapasztalni.

A változáshoz mindig szükséged lesz arra, hogy ismerd Isten igéjét. Ez az útmutató az életed helyreállításához!

Amikor eldöntötted, hogy nem tetszik az életed és a döntések, amiket meghoztál nem működnek, akkor Isten igéjéhez kell fordulnod. Ez nagyon praktikus módon fog segíteni neked:

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen." (2Timóteus 3,16-17)

A Biblia megmutatja azt az utat, amin járnod kell. Megmutatja azt is, hogy hol tértél le az útról. Megmutatja, hogy miként térhetsz vissza az ösvényre. És megmutatja, hogyan maradj az úton.

Igéjében, Isten mindent megadott, amire szükséged van, hogy változtass és a helyes ösvényen maradhass. Ezért fontos a mindennapos csendes bibliatanulmányozás és imádkozás. Ha meg akarsz változni, akkor szembe kell nézned az igazsággal. És hol van az igazság? Isten igéjében. Amikor nem vagy Isten igéjében, akkor nem tanulsz és nem nézel szembe az igazsággal naponta. 

A Biblia egy tükör, ami visszatükrözi a jót, a rosszat és azokat a területeket, melyeken változtatni kell. Engedd, hogy Isten megmutassa mindazt neked, amit igéjében felkínál, így olyan változásokat hozhatsz létre, melyek céltudatos és örömteli élethez vezetnek. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Isten igéjében megmutatja, hogy mi a helyes ösvény és hogyan maradj azon. Honnan merítesz erőt, hogy ezt az ösvényt kövesd? 
  • Van olyan rendszeres csendességed, amikor olvasod Isten igéjét, elmélkedsz rajta és időt töltesz imádkozással is? Ha nincs, mi akadályoz meg abban, hogy fegyelmezett legyél ezen a területen?
  • Mit mutatott már meg neked Isten az igéjében, ami alapján cselekedned kell? Milyen változtatásokat kell tenned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása