Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mondd el másoknak saját nagy Isten-történetedet

2023. augusztus 03. 03:00 - Besther

people-g22fef40bb_1280.jpg

"...és tanúim lesztek..." (Apostolok Cselekedetei 1,8.)

A leghatékonyabb módja annak, hogy az emberek megtudják, hogy Isten milyen nagy dolgokra lenne képes az életükben az, ha elmeséled a saját történetedet arról, hogy mit tett a te életedben. Ez az, ami számít.

Jézus azt mondta az Apostolok Cselekedetei 1,8-ban, "... és tanúim lesztek..." . Mikor azt a szót hallom, hogy "tanú", egy tárgyalóterem jut eszembe. Tökéletes képe annak, amit Isten kér tőlünk, hogy változást hozzunk a világba. Nem mondja, hogy legyünk ügyvédek és vitassuk meg az ügyet. Nem azt mondja nekünk, hogy legyünk bírók és ítélkezzünk mások felett. Azt akarja, hogy a tanúi legyünk.

Mit csinál egy tanú? Egy tanú csak ezt mondja, "Itt ezt láttam. Itt ezt hallottam." Egy tanú elmondja másoknak a történetet arról, hogy mit tett Isten az életében.

A barátok nem tartják vissza egymástól a jó híreket. Elmondod barátaidnak a jó hírt arról, hogy Isten mit tett az életedben, hogy az örök változást hozhasson az életükbe.

Bizonytalan vagy, hogy miként kezd el? Íme egy egyszerű lépés: Írd le a történetedet és oszd meg azt egy kis csoporttal. Kezd megosztani olyan emberekkel, akik közel állnak hozzád és így gyakorlatra teszel szert. Aztán Isten meg fogja adni a lehetőséget, hogy olyannal oszd meg a történetedet, akinek hallania kell az örömhírt. 

Azt gondolhatod, hogy nincs eléggé érdekes vagy lenyűgöző a történeted ahhoz, hogy megoszd. De ha Isten megmentett téged bűneidből és örökké tartó reményt és örömöt adott, akkor az sosem lesz unalmas! Ez lesz a legnagyszerűbb hír, amit valaha elmondhatsz valakinek. 

"Gyertek, halljátok, ti, istenfélők, mind, hadd mondjam el, mit tett velem!" (Zsoltárok, 66,16.)

Ki olyan van az életedben, akinek hallania kell, hogy Isten mit tett érted?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen bizonytalanságaid vannak az embereknek való tanúságtétellel kapcsolatban?
  • A félelmeid hogyan változnak vagy oszlanak szerte, amikor azt olvasod, hogy egyszerűen megoszthatod a történetedet valakivel, hogy beszélgetést kezdeményezz az evangéliumról?
  • Mit gondolsz, miért fontos, hogy leírd a saját történetedet?

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.27.)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása