Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az evangélium segít megállni a helyed

2024. március 13. 03:00 - Lencsés Tamás

„Lábaidon viseld a békesség jó hírét, hogy erősen állhass.”

(Ef 6,15 NCV fordítás)

A konfliktus Sátán támadásainak könnyű célpontjává tesz. Nem számít, hogy a konfliktusod Istennel, más emberekkel vagy akár önmagaddal van, az életed minden területét megnyitja a Sátán támadásai előtt.

Ezt biztosan nem akarod. Amennyiben magaddal, másokkal vagy Istennel harcolsz, nem tudsz az ellen harcolni, amit a Sátán művel a világban. Nem tudsz hatékonyan több fronton harcolni egy háborúban. És nem is erre lettél teremtve.

Bármilyen konfliktus legyen is az, te csak próbálsz megkapaszkodni,  támaszt és biztos talajt keresni, mert úgy érzed, mintha futóhomok szívna be.

Ezért buzdít Pál apostol minden hívőt, hogy „Lábaidon viseld a béke jó hírét, hogy erősen állhass.” (Ef 6,15 NCV fordítás).

A római katonák sarujának talpán bakancsszegek voltak – olyanok, mint ma a focisták stoplis cipőin. Ezek segítettek nekik abban, hogy jobban meg tudják vetni a lábukat a talajon. Ezek nélkül a bakancsszegek nélkül a katonák megcsúsztak volna a csatában, és nem tudták volna tartani a pozíciójukat.

Ha nem öltöd fel magadra a Jó Hírből fakadó békességet, akkor te is meg fogsz csúszni az életben.

Pál háromfajta békességről ír: békesség önmagaddal, másokkal és Istennel. Ezt hívják megbékélésnek, és erre az életed minden területén szükséged van. Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy békességben vagy önmagaddal, Istennel és másokkal, akkor szilárd lábakon állsz, és képes leszel erővel ellenállni a Sátán támadásainak.

A Sátán az aggodalmakon keresztül próbálja megtámadni a békességedet. Aggódhatunk bármi miatt, például a jövőnk, a pénzügyeink, a kapcsolataink miatt, vagy hogy mások mit gondolnak rólunk. Amikor aggódunk, az azt jelenti, hogy a békesség valamelyik fajtája nincs rendben. Valójában legtöbbször a háromfajta békesség közül egyik sincs rendben.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs rajtad saru. Nem hagyod, hogy az Isten Igéjének ismeretéből fakadó békesség vegye át az irányítást.

A Biblia azt mondja: „Akik szeretik a te parancsaidat, azoknak nagy békességük van és nem botlanak meg” (Zsolt 119,165 NLT fordítás). Más szóval, minél jobban szereted és engedelmeskedsz a Bibliának, annál kevésbé sértődsz meg azon, amit mások mondanak. Minél jobban szereted Isten Igéjét, annál kevésbé hat rád negatívan az, ami veled történik, és annál kevésbé zavarja meg az Istennel való járásodat.

Dönts úgy, hogy elhiszed, amit Isten Igéje mond rólad, másokról, és – ami a legfontosabb – Istenről, hogy  békességed legyen, és ez segít majd kitartani és megállni a helyed.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mivel kapcsolatban aggódsz most leginkább? Mit mond Isten Igéje arról, ami miatt aggódsz?
  • Hogyan növelheted Isten Igéje iránti szeretetedet?
  • Milyen kapcsolatokat kell meggyógyítani az életedben, hogy békességed lehessen?

  *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.06.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása