Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tartós változás eléréséhez egy kiscsoportra van szükség

2024. január 08. 03:00 - R.K.A.

2024_01_01_kep.jpg“Mondjatok egymásnak igazat, mert mindannyian egymáshoz tartozunk, ugyanannak a testnek a részeiként.” Ef 4,25 (NCV fordítás)

Amikor úgy döntesz, hogy változást szeretnél az életedben, lehet, hogy alig várod, hogy belevágj, és egyedül elkezdd a folyamatot. De soha nem leszel sikeres néhány megbízható ember támogatása nélkül. Isten nem arra teremtett minket, hogy egyedül menjünk végig az életen. Együtt jobbak vagyunk.

A tartós változás eléréséhez közösségre van szükség. Vannak dolgok az életben, amelyek olyan nagyok, hogy egy csapatra van szükséged, hogy megbirkózz velük. Az amerikai fociban az ellenfél játékosa lehet olyan hatalmas méretű, hogy egy ember egyedül nem képes leteríteni. Több játékos együttműködése szükséges ahhoz, hogy leküzdjék. Ugyanígy szükséged van olyan emberekre, akik támogatnak és segítenek megbirkózni az életed nehéz területeivel. Szükséged van egy kiscsoportra.

A kiscsoport valóban csak néhány embert jelent. Nem tárhatod fel az életedben bekövetkező nagy változásokat őszintén és nyíltan 25 embernek. De találhatsz egy öt-hat fős csoportot, akik között önmagad lehetsz. Nem kell minden ismerősöd előtt feltárnod a lelked. Nem kell mindenkinek elmondanod, hogy min dolgozol, de valakinek el kell mondanod.

Ha komolyan gondolod, hogy változni, fejlődni szeretnél és újra akarod rendezni az életedet, akkor szembe kell nézned azzal a félelmeddel, hogy néhány emberrel őszinte legyél. Abban a pillanatban, amikor akár csak egyetlen embernek elmondod azokat a változásokat, amelyekről úgy hiszed, hogy Isten akarja, hogy megtedd, azonnal olyan erőhöz jutsz, amire más módon addig soha nem volt lehetőséged. Lesz valaki, aki végigkísér téged a folyamaton. Lesz valaki, aki segít cipelni az érzelmi terhet.

Az efézusbeliekhez írt levél 4. részének 25. versében ezt olvassuk: “Mondjatok egymásnak igazat, mert mindannyian egymáshoz tartozunk, ugyanannak a testnek a részeiként.” (NCV fordítás). Mi ez az “ugyanaz a test”, amelyben mindannyian egymáshoz tartozunk? Ez nem a szomszédságod, a munkahelyed vagy az iskolád. Ez Isten családja. És keresztényként te is Isten családjához tartozol.

Csak úgy válhatsz azzá, akivé Isten akarja, ha megosztod az életedet egy kis csoporttal, akik szeretnek, felkarolnak és bátorítanak, miközben újraindítod az életed.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelmeid vannak azzal kapcsolatban, hogy őszinte és nyílt legyél keresztény barátaiddal? Gondolod, hogy másoknak is vannak ilyen félelmeik?
  • Hogyan segített neked egy keresztény barátokból álló kis csoport abban, hogy növekedj és olyan emberré válj, amilyennek Isten teremtett téged?
  • Ha nem vagy tagja egy kiscsoportnak, milyen lépést tehetsz ma, hogy elkezdj olyan barátokat találni, akik a támaszaid lehetnek? Ez lehet az is, hogy meghívsz néhány barátot egy kávéra, vagy imádkozol azért, hogy Isten mutasson neked olyan barátokat, akiknek szintén szükségük van egy kiscsoport támogatására.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.01.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása