Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor Isten ad neked egy második esélyt, ragadd meg

2024. április 18. 03:00 - Antal Péter Dávid

simple-mountains-landscape_s.png"Mivel Isten munkatársai vagyunk, arra kérünk benneteket, hogy ne hagyjátok, hogy Isten jósága kárba vesszen." (2Kor 6,1 GW)

Amikor Isten újabb esélyt ad számodra, hogy teljesítsd küldetésed az életben, ragadd meg azt. Ne dobd el. Itt az ideje, hogy Isten elhívására figyelj, ami az egész életedre szól.

Pál ezt írja a 2Korinthus 6:1-ben: „Mivel Isten munkatársai vagyunk, arra kérünk benneteket, hogy ne hagyjátok, hogy Isten jósága kárba vesszen.” (GW). Isten nagyon sokat tett érted. Megbocsátotta bűneidet. Nem csak egy második esélyt adott neked.

Ad még egy lehetőséget, hogy szolgáld őt.

Vessünk egy pillantást Pálra. Keresztényeket ölt meg, mert azt hitte, hogy olyan eretnekek, akik egy halott és megszégyenült vezetőt követnek.

Ezután Jézus Pál elé állt a damaszkuszi úton – és felajánlott neki egy második esélyt, hogy teljesítse valódi küldetését a földön. Pál elfogadta a megbízatást, 180 fokos fordulatot tett és soha nem felejtette el a második esélyt, amelyet Isten adott neki.

Pál később ezt mondta szolgálata során: „Nem érdekel a saját életem. A legfontosabb dolog az, hogy teljesítsem küldetésemet, azt a munkát, amelyet az Úr Jézus adott nekem – hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről” (ApCsel 20,24 NCV).

Mivel Pál annyira hálás volt, hogy Isten használja őt, semmi más nem számított neki.

Bármennyire is elrontottad, Isten nem változtatta meg a küldetésedet. Talán egy kicsit elkezdtél sodródni. Isten még mindig nem változtatta meg küldetésedet.

Inkább térj vissza hozzá. Kezdd el még ma. Amikor Isten ad még egy esélyt, ne késlekedj – engedelmeskedj.

Isten ezekben a második esélyekben megmutatja az ő kegyelmét és irántad érzett szeretetét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Volt olyan terület az életedben, amelyben késleltetted az Istennek való engedelmességet? Meg tudod magyarázni, hogy miért?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy megragadd a lehetőséget és megtedd azt, amire Isten elhívott?
  • Ki lehet számodra elszámoltatható és imapartnered, amikor Isten elhívását akarod követni az életedben?

 

Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, van helyed Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár rád. Az ajtó tárva-nyitva van. Csak higgy és fogadd el.

Bízz Isten jellemében és az általa nyújtott kegyelemben. Valld meg bűneidet, és kérd Istent, hogy bocsásson meg neked. Váltsd be Jézus ígéretét, hogy az üdvösség ingyenes és nyitott mindenki számára, aki elfordul bűneitől, és vállalja, hogy Uraként és Megváltójaként követi őt. Alázatosan kérd Istent, hogy fogadjon be örökkévaló családjába.

Kész vagy? Akkor kezdd az utat ezzel az egyszerű imával: „Kedves Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját akaratom szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és feléd akarok fordulni.

„Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehettem elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

„Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani az ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

 

Ha az imént elmondott imával befogadtad Jézust a szívedbe, akkor kérlek, hogy írj nekem angolul a Rick@PastorRick.com címre, mert szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, mely segít elindulni Jézussal közös utadon. 

*Daily Hope by Rick Warren 2024.04.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása