Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tarts ki, imádkozz várakozással!

2010. október 30. 01:00 - BManka

"Mert az ÚR szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi." (2Kró 16:9)

 

Említettük már a kulturális elterelést, a kétely különféle hangjait és a kísértést, hogy a rövidebb utat válasszuk.
Az elkövetkezendő évek során, miközben  igyekszel elérni az Isten által adott célokat, a negyedik lehetséges csapda az elbizonytalanító késlekedés.

Valójában, amikor Isten ad neked egy álmot, akkor az út során lesznek késlekedések, nehézségek, kerülőutak és zsákutcák.
Ezek mind az élet természetes velejárói, de fel tudsz rájuk készülni.

Az ellenszer az elbizonytalanító késlekedésekre az, hogy továbbra is kitartasz az álom mellett, amit Isten adott neked.
Ahogy mondtam, sokan kezdik jól, de túl hamar feladják. Nem reménykednek.

Tarts ki, imádkozz várakozással!

Ha bárkinek joga lett volna elbizonytalanodni, akkor az Nóé.
Tudod, mennyi időbe telt, míg Nóé megépítette a bárkát? 120 évig.
Képes lennél 120 évig dolgozni egy terven anélkül, hogy bárkitől a társaságban egy bátorító szót is hallanál?
Ki tudnál tartani 120 évig akkor is, ha mindenki kinevet, és így beszél rólad: "Ez az ember megőrült. Azt gondolja, Istent hallja."

Nóé bízott Istenben, és amikor Isten figyelmeztette a jövőt illetően, Nóé hitt neki, pedig az özönvíznek jelét sem látta. Lefogadom, hogy voltak napok, mikor Nóénak semmi kedve nem volt a munkához, de 43.800 napon keresztül elment ugyanarra a helyre és dolgozott. Sosem adta fel!

Ezt hallgasd meg: az, ahogy életed közepét éled, sokkal nagyobb hatással van a végre, mint életed eleje. Sokan így gondolják: "Ó, jól kell elkezdenem, hogy aztán jól is végezzem." Nem! Az határozza meg a végét, hogy életed közepén hogyan élsz, az, hogy nem adod fel, még akkor sem, ha már hajlanál afelé.

Egy csomó mindent elronthattál az elején, és így gondolhatod: "Feladom az álmom. Megelégszem inkább a második legjobbal." De ha kitartasz, és nem adod fel, életed hátralevő része lehet életed legjobb időszaka. Erről szólnak az elkövetkezendő céltudatos éveid. Az életed közepe táján hozott döntéseid befolyásolják életed végét.

Ne add fel az álmod! Ne add fel a házasságod! Ne add fel az egészséged! Ne, ne, ne add fel! Isten kezében tart mindent, és életed utolsó fejezetét még nem olvastad. Isten már megírta, de te még nem olvastad.

A Biblia azt mondja: "az ÚR szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi." Isten keresi azokat, akiket meg tud áldani. Szeretném, ha te egyike lehetnél ezeknek az embereknek a következő tíz évben.

Imádkozz: "Jézus, tudom, hogy az elkövetkezendő napokban lesznek elbizonytalanító idők. De szeretném azt cselekedni, amit te mondasz nekem, és nem szeretném feladni még akkor sem, ha éppen úgy érzem magam. A tőled kapott álomhoz akarok ragaszkodni. Szeretnék egyike lenni azon embereknek, akiket használni tudsz és meg tudsz áldani a következő tíz évben."

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. október 23.)

Szólj hozzá!
Címkék: kitartás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása