Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A „nem” szó fontos a szellemi utazásodhoz

2024. február 17. 03:00 - FodorImi

„Dobjunk le magunkról minden terhet, ami akadályoz minket, különösen a bűnt, ami oly könnyen elgáncsol bennünket.” Zsidók 12:1 (NLT)

Talán meglepő, de a „nem” a legfontosabb szó, amit a szellemi utazásodhoz meg kell jegyezned.

A hit útja hosszú. Nagyon sokan vannak, akik jól indulnak ezen az úton, de a vége előtt feladják. Isten azt akarja, hogy menj végig, egészen a célig. 

Egy maraton áll előtted, és ezt a maratont nem futhatod le súlyzóval a kezedben. Az emberek gyakran azért adják fel korán és azért nem mennek tovább a hit útján, mert mindaz, amit cipelnek, kimeríti őket.

Meg kell szabadulnunk a terhektől és a fölösleges dolgoktól.

Egy tengerjáró hajó gyorsan tud haladni a víz közepén, de ha száz mentőcsónakot húz maga mögött, az lelassítja. Ha egy akkumulátorra egy villanykörtét csatlakoztatsz, sokáig világítani fog, de ha 15 izzót kötsz rá, hamarabb lemerül, és ha 100-at, akkor még hamarabb.

Ez történik velünk is, amikor túl sok mindent akarunk csinálni. Néha az, hogy sok jó dolgot csinálunk megakadályoz bennünket abban, hogy a legjobb dolgot tegyük.

A Zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 1. verse azt mondja, „Dobjunk le magunkról minden terhet, ami akadályoz minket” (NLT).

A terhek nem rossz vagy bűnös dolgok, hanem egyszerűen csak feleslegesek. Mi ez a teher a te életedben? Lehet, hogy az egy munka, egy kapcsolat vagy egy hobbi. Valami, ami hátráltat téged abban, amit Isten akar az életedben. Pedig nem éri meg hordozni.

Itt az ideje, hogy „ledobj minden terhet”, ami lelassít és akadályoz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a jó dolgok, amiket csinálsz, de amik miatt talán nem tudod azt a legjobbat tenni, amit Isten tartogat számodra?
  • Milyen terhekkel kapcsolatban próbál a társadalom meggyőzni arról, hogy jók, holott ezek csak elvonják a figyelmedet Isten életedre vonatkozó tervétől?
  • Milyen terhek lassítanak és akadályoznak téged? Hogyan tudnád ledobni ezeket, hogy arra a versenyre összpontosíthass, amit Isten állított eléd?

*(Daily Hope by Rick Warren,  2024.02.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása