Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Koncentrálj a család lényegére

2011. május 18. 00:05 - janosh

 

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte lévő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.”  Zsidók 12:1-2

     Kitartással megfutni a versenyt azt jelenti, hogy a lényeges dolgokra koncentrálunk. Ne engedjük, hogy más dolgok közbejöjjenek és megakadályozzanak bennünket abban, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat Jézussal. Ne engedjük, hogy bizonyos dolgok összezavarjanak, megkötözzenek bennünket, hogy többé ne a családunkra és az egészségünkre koncentráljunk.

     Gondold végig: -Egy napon a tanítványok látták Jézust a vízen járni és Péter odakiáltott neki, hogy ő is szeretne (Máté 14,22-31). Jézus azt mondta neki, hogy menjen oda hozzá, így Péter teljesen Jézusra koncentrálva kilépett a csónakból és elkezdett a vízen járva Jézus felé menni.

     De akkor – mondja a Biblia – Pétert megzavarta a hullámzás és a szél – ahogyan téged és engem is megzavarnak a jó és rossz dolgok, amelyeken minden nap keresztülmegyünk. És amikor Péter szemei nem Jézusra, „hitünk szerzőjére és beteljesítőjére” szegeződtek, elkezdett süllyedni a vízben.

     Nem járhatunk a vízen addig, amíg arra koncentrálunk, amire mi akarunk – egyszer Jézus, máskor a szél és a hullámok; néha Isten dolgai az elsők, máskor jelentéktelen célok; néha a cél betöltése, amelyre Isten teremtett minket; máskor meg a "bennünket megkörnyékező bűn."

     Neked mit kell tenned ahhoz, hogy megtartsd a hited, az életed, a házasságod, a családod és az egészséged lényegét?

(Daily Hope by Jon Walker, 2011.05.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása