Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor elhanyagolnak, dönts a bátorítás mellett!

2011. június 17. 03:00 - husztin

Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. 1Thessz 5:14  MBT

Amikor átlépnek fölötted, vagy elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzed magad, mi az első emberi reakciód? Ez nagyban függ a személyiségedtől is, de valószínűleg vagy vissza fogsz vonulni a csigaházadba, és felveszed azt a hozzáállást, hogy „ te kizártál engem, én meg kizárlak téged”, vagy  mindent elkövetsz, hogy utat találj, hogy felkeltsd az illető figyelmét. Azonban akár így, akár úgy cselekszel, ez egyedül rajtad áll!
 
Isten azonban egy másfajta reakciót vár el tőled. Az Ő erejével és irányításával azt akarja, hogy Te tegyél egy finom és szelíd lépést afelé, hogy a másikra figyelj. Amikor te sértettnek vagy elhanyagoltnak érzed magad, nagy az esély rá, hogy más is éppen így érez, neked azonban lehetőséged van rá, hogy tegyél érte valamit, hiszen képes vagy az együttérzésre.
Mások bátorítása által képessé válsz kilépni a saját árnyékodból és az önsajnálatból, hiszen másokra fókuszálsz, és keresed a lehetőségét, hogy pozitív változás álljon be az életükben.
 
Ahogyan a mai igevers is elmondja, fontos keresnünk valakit, akit mások egyáltalán nem bátorítanak. A legtöbb ember szeret erőteljes szolgálókat buzdítani, mert így lehetőséget kapnak rá, hogy nyeregbe segítsenek valakit. De Isten azt akarja tőlünk, hogy bíztassuk a bátortalanokat és karoljuk fel az erőtleneket!
Kinek van szűksége éppen a te bátorításodra? Szánj oda egy percet és vedd fontolóra, ki érezheti elhanyagoltnak, mellőzöttnek magát az ismerőseid közül? Valaki a munkahelyedről? Esetleg az iskolából, vagy a szomszédok közül?
Ha ez megvan, olvasd el a Zsidókhoz írott levél 10:24 –et ....
 azután ügyeljünk egyikünk a másikunkra, hogy egymást szeretetre és jó cselekvésre serkentsük, Zsid 10:24 Budai
... és talán írhatsz neki egy cetlit vagy sms-t pár kedves szóval, vagy elhívhatod ebédelni.
 
Ezek a kicsinek látszó cselekedetek magukban hordozzák az erőt, hogy megváltoztassák nem csak az ő életüket, hanem a tiédet is. Ahelyett, hogy magadba fordulnál és hagynád annyira eluralkodni a sértettségedet, hogy másoktól elszigetelődve még az ebédedet is egyedül költenéd el, nyiss kifelé és használd Isten erejét az éltedben arra, hogy másokat szolgálj! Ez szolgálat, ez erőteljes és képes változást hozni! 
 

 

Szólj hozzá!
Címkék: bátorítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása