Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor segítesz másoknak növekedni, akkor te magad is növekedni fogsz

2023. augusztus 14. 03:00 - R.K.A.

„Szeretném, ha a hitünkkel segítenénk egymást. A te hited segít nekem, az én hitem pedig neked.” Róma 1:12 (NCV fordítás)

2023_08_07_kep.jpg

Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy amikor segítünk másoknak a növekedésben, akkor Isten nekünk is segít növekedni. Akkor növekszünk a leggyorsabban, amikor közösségben vagyunk más hívőkkel, és bátorítjuk egymást a Jézus Krisztus követése iránti elköteleződésünkben.

A Bibliában ezt olvassuk Pálnak a Timóteushoz írott első levele 4:7-ben: „Tartsd magad edzésben az istenfélő életre” (GNT fordítás). Hogyan tarthatod magad edzésben az istenfélő életre? Úgy, hogy csatlakozol egy kiscsoporthoz, és kapsz lelki társat. Észrevetted, hogy mindig könnyebb edzeni, ha valaki mással együtt csinálod? Ugyanígy szükséged van valakire, aki veled jár a hit útján, és neked is ugyanezt az elkötelezettséget kell vállalnod mások iránt.

A mai világ nem kényszerít arra, hogy bármi mellett is elkötelezzük magunkat. Minden arról szól, hogy most azonnal megkapjuk, amit akarunk. Amit akarunk, az pedig napról napra változhat, ezért a világ azt mondja, hogy nyugodtan kezdj bele minden nap valami újba, legyen az egy új hobbi, munka, szolgálat vagy akár egy új emberi kapcsolat.

Semmi sem befolyásolja jobban az életedet, mint a kötelezettségvállalásaid. Mondd meg, hogy mi mellett kötelezted el magad, és én megmondom, hogy ki leszel 20 év múlva, mert azzá válsz, ami mellett elkötelezted magad. A vállalásaid alakítják az életedet! És ha nem kötelezed el magad semmi mellett, akkor mások fogják alakítani az életedet.

Kötelezettségvállalásaid nemcsak a jelenben hatnak, hanem az örökkévalóságra nézve is, mert minden döntésednek örökkévaló következményei vannak. Ezért mondja a Biblia a Római levél 1:12-ben: „Szeretném, ha a hitünkkel segítenénk egymást. A te hited segít nekem, az én hitem pedig neked” (NCV fordítás).

Ezért van szükségünk egy gyülekezeti családra, és egy kiscsoportra. Amikor a keresztények elkötelezik magukat egymás iránt, akkor bátorítják egymást abban, hogy a helyes úton járjanak, és betartsák egyéb ígéreteiket. Mindnyájan segítjük egymást!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen az, ha van egy lelki társunk? Milyen elkötelezettséget igényel?
  • Mit gondolsz, Isten miért úgy alkotta meg az embert, hogy szükségünk legyen egymásra?
  • Milyen ember szeretnél lenni öt év múlva? Milyen vállalásokat tehetsz ma, amelyek segítenek abban, hogy oda juss, ahová lelkileg, a kapcsolataidban, fizikailag és érzelmileg szeretnél eljutni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása