Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amíg te várakozol, Isten munkálkodik

2022. július 18. 03:00 - R.K.A.

hay-bale-g7579fb323_1920.jpg

„Ne fáradjunk bele abba, hogy a jót tegyük! A maga idejében learathatjuk majd az áldást, ha nem adjuk fel.” (Gal 6,9 NLT fordítás)

A Biblia azt tanítja, hogy az életben különböző időszakok vannak. A prédikátor könyve 3. fejezetének 1. versében ezt olvassuk: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.” (NIV fordítás)

Az a tény, hogy az életben mindennek rendelt ideje van azt is jelenti, hogy az életben vannak várakozási időszakok. Az „akkor” és a „most” – vagy a „most” és a „majd” – között mindig eltelik valamennyi idő. A legtöbb embert ez bosszantja. Csalódást okozhat úgy pénzt lekötni, befektetni vagy terveket készíteni, hogy ezek nem térülnek meg azonnal vagy nem látjuk azok eredményét.

De a gyümölcs lassan érik. Olyan paradicsomot ennél szívesebben, amelyik szép pirosra beért magán a növényen, vagy olyat, amit zölden szedtek le, majd gázzal érleltek pirosra? Össze sem lehet hasonlítani egy lassan, természetesen beért paradicsomot egy éretlenül leszedettel. Ha túl hamar szedjük le, ízetlen lesz.

A pénzügyeinkben mindig másik időszakban aratunk, mint amelyikben vetünk. És persze a gyümölcsök nem egyszerre érnek. Ha őszibarackot termesztünk, nem egyszerre érik meg az összes gyümölcs, hanem mindegyik máskor, és minden nap leszedhetünk néhányat. Amikor elkezdünk vetni és követjük Isten pénzkezelési alapelveit, nem fog egy óriási összeg már másnap az ölünkbe hullani, hanem ahogy megy az idő, mindig kapunk valamennyit. Várnunk kell, hogy egy másik időszakban arathassunk.

De amíg mi várakozunk, Isten addig is munkálkodik. Miközben a befektetett erőfeszítéseink, pénzünk vagy energiánk megtérülésére várunk, azt gondolhatjuk, hogy nem történik semmi.

Pedig történik! Mialatt a mag a földben rejtőzik, lassan csírázni kezd. És miután Isten áldásától az a mag kisarjad, folyamatos növekedésnek indul. Egy nap aztán egy kis hajtás bújik elő a földből, és akkor már látni fogjuk, ahogy növekszik.

Addig is, amíg nem látjuk, bíznunk kell abban, hogy Isten munkálkodik – még akkor is, ha még nem látjuk a befektetett munkánk gyümölcsét.

A növények fejlődéséhez időre van szükség. Nincs olyan, hogy valami azonnal  kifejlődik, megérik. Egyetlen gazda sem ássa ki a magot egy órával azután, hogy elvetette, remélve, hogy már biztosan kikelt. Várni kell, és hagyni, hogy Isten a maga idejében felnevelje és megérlelje.

Pálnak a galatákhoz írt levele 6. fejezetének 9. versében ezt olvassuk: „Ne fáradjunk bele abba, hogy a jót tegyük! A maga idejében learathatjuk majd az áldást, ha nem adjuk fel.” (NLT fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amire vársz, hogy Isten "beérleljen" az életedben?
  • Milyen szellemi-lelki növekedést tapasztalsz aközben, hogy várnod kell az aratásra? Mit tanított neked Isten, miközben arra vársz, hogy Ő cselekedjen?
  • Szerinted Isten miért akarja, hogy várnod kelljen, mielőtt learathatod, amit elvetettél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása