Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy ígéret az alázatosoknak

2024. október 05. 03:00 - gerbeaud

„Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat." (Zsoltárok 25,9)

Az alázat nem azt jelenti, hogy kevesebbet gondolsz magadról. Hanem az, hogy kevesebbet gondolsz magadra. Amikor Istenre és mások segítésére összpontosítasz, akkor természetszerűleg kevesebbet gondolsz magadra.

Miért döntene bárki is úgy, hogy többet gondol másokra, mint saját magára? Mert Isten ezt mondta nekünk, és a Bibliában sok ígéretet tesz azoknak, akik megalázzák magukat.

Íme négy dolog, amit Isten tesz az életedben, ha elkezdesz jobban összpontosítani másokra, mint magadra.

Ha alázatos vagy, Isten vezetni fog téged.
Ha nem tudod, merre fordulj - hogy beszállj vagy kiszállj, ragaszkodj vagy engedj -, akkor légy alázatos. Ha alázatos vagy, Isten világossá teszi a következő lépésedet. Kevesebb hibát fogsz elkövetni, és közelebb kerülsz Isten akaratához az életeddel kapcsolatban. A Zsoltárok könyve (25, Zsoltár, 9. vers) szerint: „Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat."

Ha alázatos vagy, Isten megáld téged.
Ezek az ígéretek végigvonulnak a Szentíráson, mint például Ézsaiás próféta könyve 66. fejezetének 2. versében: „Megáldom azokat, akiknek alázatos és megtört a szívük” (NLT fordítás). Isten nem áldja meg az önző vagy gőgös embereket, vagy azokat, akik titokban azt gondolják, hogy jobbak mindenkinél. Ő azokat áldja meg, akik elsősorban őt keresik.

Ha alázatos vagy, Isten erőt ad neked a változáshoz.
A változáshoz szükséges erőt kegyelemnek hívják. Talán vannak dolgok az életedben, amiket megpróbáltál megváltoztatni, de nem sikerült. Kegyelemre van szükséged!

Hogyan kaphatod meg Isten kegyelmét és a változáshoz szükséges erőt? „Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad” (Jakab 4,6, NLT fordítás). Valahányszor büszke vagy, Istennel ellentétes oldalon állsz - és hidd el, nem akarsz ott lenni. Minél alázatosabb vagy, annál több kegyelmet ad neked Isten.

Ha alázatos vagy, Isten csökkenti a rajtad lévő nyomást.
Ha büszke vagy, a stressz növekedni fog. Ehelyett hallgass inkább Jézusra: „Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Máté 11,29, NLT fordítás).

Amikor úgy érzed, hogy már nincs mit adnod, add át magad Jézusnak. Tölts időt a Biblia tanulmányozásával, és Jézus példáján keresztül tanuld meg, hogyan válaszd a szelídséget és az alázatosságot. Imádkozz, és kérj tőle kegyelmet a változáshoz.

Akkor megtalálod azt a nyugalmat, amire a lelked vágyik. Változtasd meg a fókuszodat, és ez meg fogja változtatni az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Gondolj egy olyan ismerősödre, aki egyszerre szerény és magabiztos. Mit gondolsz, mi segít neki abban, hogy e két tulajdonsága egészséges egyensúlyban maradjon?
  • Amikor alázatos vagy, milyen igazságot ismersz fel magadról és Istenről?
  • Milyen konkrét példák vannak arra, amikor Jézus az alázatosságot választotta, amíg a földön volt? Hogyan segít Jézus példájának követése a megfelelő perspektívát adni neked?

 

Készen állsz arra, hogy megnyugvást találj Istenben?

Az első lépés a megnyugvás felé az, hogy békét kötsz Istennel azáltal, hogy elfogadod Jézust Uradnak és Megváltódnak. Ezt ezzel az egyszerű imával kezdheted:

„Drága Istenem, nem akarom többé, hogy a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz nekem minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megmutatod életem célját, és befogadsz a családodba, és egy napon a mennybe viszel, hogy veled éljek az örökkévalóságig.

Jézus, megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Kérlek, hogy jöjj be az életembe mint az én Uram. Ma átadom neked az életemet.

Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem - békében és megnyugodva -, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre (angolul), és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása