Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor úgy érzed, hogy feladnád

2024. február 15. 03:00 - daniella_89

Bár ezek az emberek mind híresek voltak a hitük miatt, mégsem kapták meg, amit Isten ígért nekik. Nem kapták meg, mert Isten valami jobbat tervezett a számunkra. Csak velünk együtt fogják elérni a tökéletességet. (Zsidókhoz írt levél 11:39-40 NLT fordítás)

178336931-58b5ae3c5f9b586046adc0dc.jpeg

Nem könnyű hívőként élni. Egy töredezett, problémákkal teli világban élünk. Az időjárás már nem normális, a testünk sem működik mindig rendesen, és a kapcsolataink sincsenek mindig rendben. 

Amikor Isten kiűzte Ádámot az Édenből, azt mondta neki, hogy nehéz élet vár rá. Ez így is lett. Van egy kozmikus harc az életért, ami benned is és körülötted is zajlik. Harcolsz a bűnös természeted ellen. Emellett harcolsz Sátán ellen is, aki csak ''lopni, ölni és pusztítani'' akar (János evangéliuma 10. rész, 10. vers).

Mindezek néha nagyon megviselnek bennünket, és fel akarjuk adni.

A Zsidókhoz írt levél 11. részében azonban Isten arra buzdít, hogy tartsunk ki, mert Ő nem feledkezett meg rólunk, és egy nap beteljesíti az ígéreteit. Jövőt és reménységet ígér nekünk (Jeremiás 29:11). Azt ígéri, hogy letöröl a szemünkről minden könnyet (Jelenések 7). Ezen kívül számtalan más ígéretet is kapunk tőle a Biblián, az Ő szaván keresztül. 

A Zsidókhoz írt levél 11. része több olyan bibliai hőst is említ, akik hittek Isten ígéreteiben, ilyen például Ábrahám, Sára, Izsák, Jákob, Ráháb, Mózes, Dávid, Gedeon, Sámson és még sokan mások. Sok nehézségen mentek keresztül, mégis mindig szellemben, a hit útján jártak. 

A Zsidókhoz írt levél 11:39-40-ben azt olvassuk, hogy „Bár ezek az emberek mind híresek voltak a hitük miatt, mégsem kapták meg, amit Isten ígért nekik. Nem kapták meg, mert Isten valami jobbat tervezett a számunkra. Csak velünk együtt fogják elérni a tökéletességet” (NLT fordítás).

Bízhatsz Isten ígéreteiben. Ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha hittel éljük az életünket, akkor az néha fájdalommal jár. Ha feladod, amikor nehéz időkön mész keresztül, akkor soha nem fogsz megtanulni Istenben bízni. Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Bízhatsz Istennek az Ő Igéjében található minden ígéretében! Melyek azok az ígéretek, amelyekben bíznod kell ma?
  • Milyen tervet tudsz készíteni bibliai igeversek memorizálására, hogy könnyen tudd emlékeztetni magad Isten ígéreteire – különösen akkor, ha nehézségek vannak az életedben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.08. ) 

 

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása