Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a tenyerébe véste a nevedet

2023. július 14. 03:00 - ReveSz

"Meg tud-e feledkezni egy anya csecsemőjéről ? Tudja-e nem szeretni a gyermeket, akit szült? De ha még ez lehetséges lenne is, én akkor sem feledkeznék meg rólad! Nézd, a tenyerembe véstem a nevedet." (Ézsaiás 49:15-16 NLT)

 Two Cut Hands Representing Jesus Stock Photo - Download Image Now - Jesus  Christ, Scar, Religion - iStock

Ahogy egy anya nem felejtheti el gyermekét, úgy Isten sem felejt el téged.

Elhagyott a házastársad vagy a szüleid? Isten soha nem fog elhagyni.

Elutasítottak azok, akikben a legjobban bíztál? Isten soha nem fog elutasítani.

Elhagytak azok, akikkel együtt kellett volna élned az életedet? Isten soha nem fog elhagyni.

Amikor ezek közül a fájdalmas tapasztalatok közül bármelyiken keresztülmész, kísértésbe eshetsz, hogy azt hidd, Isten elfelejtett téged. De ez lehetetlen! Azért teremtett téged Isten, hogy szeressen. Ő a szeretete tárgyának teremtett.

Sőt, tudtad, hogy Istennek a tenyerébe van vésve a neved? A Biblia ezt mondja az Ézsaiás 49:15-16-ban: "Meg tud-e feledkezni egy anya csecsemőjéről ? Tudja-e nem szeretni a gyermeket, akit szült? De ha még ez lehetséges lenne is, én akkor sem feledkeznék meg rólad! Nézd, a tenyerembe véstem a nevedet." (NLT)

Mikor vésődött be a tenyerébe a neved? A kereszten. A szögekkel átszúrt kezein és kinyújtott karjain mutatta meg, mennyire szeret téged. Annyira szeret, hogy az már fáj! Annyira szeret, hogy inkább meghalt, minthogy nélküled éljen. Örökké tartó szeretettel szeret téged.

A mennyben senkinek sem lesznek sebhelyei, csak Jézusnak. Minden sebhely, amit a kereszten szerzett, ott lesz a testén. Hogy miért? Mert mindig emlékezni akar arra, hogy mennyire szeret téged.

Amikor nem érted, hogy mi történik az életedben, emlékezned kell erre: lehet, hogy nem tudod, mi a megoldás egy adott helyzetben, nem mindig tudsz válaszolni a kérdésekre, vagy nem fogsz dolgokra magyarázatot kapni, de Isten jelenléte és szeretete ott lesz mindig az életedben. Amikor nehezebb időszakok jönnek az életed során, ebbe az ígéretbe kell kapaszkodnod.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor nem érted, hogy mit tesz Isten, hogyan segít az, hogy tudod, Isten útjai "messze felülmúlnak minden elképzelést" (Ézsaiás 55:8)?
  • Elég neked Isten jelenléte, amikor nem tudod, miért mész át szenvedésen? Miért igen, vagy miért nem?
  • Kinek van szüksége a környezetedben élők közül arra, hogy hallja, Isten nem feledkezett meg róla? Hogyan tudnád még ma megkeresni őt?


Te hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia azt mondja, csak úgy juthatsz a mennybe, ha hiszel Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem tudod kiérdemelni, hogy a mennybe kerülj: Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedhessen.” (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

“Drága Istenem, megígérted, ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, akkor minden bűnt és rosszat, amit valaha elkövettem, Te megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom, hogy vétkeztem, kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és hiszem, hogy Te feltámasztottad Őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és követni akarom Őt a mai naptól kezdve. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása