Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy szokás hited megerősítéséhez

2023. május 29. 03:00 - Anita.B

pexels-mart-production-7219395.jpg

“Szánj időt és energiát lelki erőnléted megőrzésére.” (1Tim 4,7 TLB fordítás)

Ha azt akarod, hogy Isten használjon, akkor folyamatosan erősítened kell a hitedet.

A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4,7-ben, “Szánj időt és energiát lelki erőnléted megőrzésére” (TLB fordítás).

Kíváncsi lennék, hányan ébrednek azzal a gondolattal, hogy “ma sportolhatok!”, én biztosan nem. De tudom, hogy mindannyiunknak szüksége van fizikai és lelki testedzésre. Az edzésről is tudom: a legtöbbet akarom kihozni minden gyakorlással töltött percemből, legyen az lelki vagy fizikai.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a lelki erősítésedből, gyakorold ezt a négy spirituális szokást, amelyek megerősítik a hitedet.

Tanulmányozd a Bibliát. A bibliatanulmányozásodnak személyesnek kell lennie. Nem számíthatsz arra, hogy valaki más bibliatanulmányozása erősíti majd a te hitedet. Ezt magadnak kell megtenned.

A Biblia azt mondja, “A teljes Írást Isten ihlette és hasznos arra, hogy megtanítsa nekünk, mi az igaz, és ráébreszt minket arra, mi a rossz az életünkben. Kijavít minket, ha tévedünk és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felszerelje népét minden jó cselekedetre” (2Tim 3,16-17 NLT fordítás).

Isten igéje a “Készülj fel” kézikönyv az élethez. Ha fel akarsz készülni arra, hogy Isten használjon, tanulmányoznod kell a Bibliát.

Olvass Keresztény könyveket. A Példabeszédek 19,8 azt mondja, “Tégy magadnak egy szívességet és tanulj meg mindent, amit csak tudsz” (GNT fordítás). Sokkal többet tanulsz, ha olyan könyveket olvasol, amik segítik a lelki fejlődésedet.

Írd le a bizonyságtételed. A Biblia azt mondja az 1Péter 3,15-ben, “Mindig legyetek készek válaszolni mindenkinek, aki arra kér, hogy magyarázzátok meg a bennetek lévő reménységet” (NCV fordítás). Ahogy senki más nem tanulhat helyetted, senki más nem mesélheti el a te történetedet. A tanúságtételnek négy része van: milyen életed volt, mielőtt Krisztushoz jöttél, hogyan jöttél rá, hogy szükséged van Krisztusra az életedben, hogyan kötelezted el az életedet Krisztusnak és milyen az életed most.

Csatlakozz egy kis csoporthoz. “Bátorítsátok és építsétek egymást” (1Thessz 5,11 NLT fordítás). Ha a hited megerősítéséről van szó, kevés dolog hasonlítható össze a kis csoportoddal való rendszeres kapcsolattartással. Ha nem vagy tagja egy kis csoportnak, keress olyan embereket, akikkel megoszthatod életedet és akik támogatni fognak téged és eközben növekszik a hited.

Ez a négy szokás segít abban, hogy lelkileg erős maradj és készen állj arra, hogy Isten használjon téged. Melyiket kezded el gyakorolni ma?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit gondolsz, miért hasznos a bizonyságod lejegyzése?
  • Milyen módszerekkel segíthettek egymásnak a kis csoportodban a hitetek növelésében?
  • Hogyan teheted vonzóbbá magad számára a keresztény könyvek olvasását és illesztheted be olvasásukat az időbeosztásodba?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.05.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása