Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Voltál valaha "szomjas" más javára?

2014. április 18. 03:00 - mintyovanviki

„Jézus ezek után tudva, hogy már minden elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: „Szomjazom”. Volt ott egy ecettel tele edény.Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek és odatartották a szájához.” (János 19:28-29)

jesuscross.jpg

A Biblia azt mondja, hogy ahogyan Jézus ott függött a kereszten, tudta: „hogy már minden elvégeztetett , hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: „Szomjazom”. Volt ott egy ecettel tele edény.Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek és odatartották a szájához.” (János 19:28-29)

Amikor Jézus azt mondta „Szomjazom”, pontosan azt mutatta mennyire szeretett téged és engem.

Jézus hajlandó volt szenvedni és szomjazni érted, hogy Te a Mennybe mehess. Ezt megváltó szenvedésnek nevezik – amikor nem a saját bűneid miatt szenvedsz, hanem más emberéért. Jézus semmi rosszat nem tett. Tökéletes volt, mégis megölték Őt. Miért? Mások megváltásáért halt meg. Szomjas volt a mi javunkra.

Voltál Te már valaha szomjas bárki más javára? A Római levél 5:8 azt mondja: „Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.”

1987-ben Jim testvérem egy repülőgépen ült a detroiti reptéren, várva a felszállást. Kinézett az ablakon és az előttük álló gépet figyelte, amelynek Northwest 225 volt a neve. A testvérem végignézte, ahogyan a repülőgép felszáll és 20 másodperccel később felrobbant és 155 ember meghalt.

Mindössze egyetlen ember élte túl a robbanást – egy négy éves Cecília nevű kislány Tempe-ből, Arizona államból. Képtelenek voltak rájönni, hogyan élte túl az esetet, miközben mindenki más meghalt, egészen addig, amíg meg nem kérdezték, hogy mi történt. Amikor a repülőgép elkezdett zuhanni és mindenki megértette, hogy ütközni fognak, Cecília édesanyja kikapcsolta a biztonsági övet, megfordult és a saját gyermeke elé állt. Körbevette őt a saját karjaival, a lábaival, a testével, megfojtotta szinte a szeretetével, védte az ő kicsi lányát. Az anya odaadta az életét a másikért.

Ezt jelenti pontosan a megváltás. Pontosan ez az, amit Jézus érted tett. A pokol kínjait élte át a kereszten, hogy neked ne kelljen a pokolba menned, hanem az örök életre juss. Betakart és megvédelmezett téged a büntetéstől, a tűztől és a fájdalomtól.

Isten bemutatta az Ő szeretetét a szomjazás és a kereszthalál által.

Beszéljünk róla:

  • Miért gondolod, hogy Jézusnak be kellett tölteni az Írásokat azáltal, hogy azt mondja: „Szomjas vagyok.”?
  • Mit gondolsz, manapság mit jelent szomjasnak lenni a másik emberért?
  • Amikor a megváltó szenvedésre gondolsz akkor milyen jelzők jutnak eszedbe Istenről?

 

Daily Hope by Rick Warren - 2014. Április 11.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása