Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet Istene az igazságosság Istene

2024. január 14. 03:00 - FodorImi

justice.jpg

„Soha ne álljatok bosszút magatokért, hanem bízzátok Isten haragjára, mert meg van írva: »Enyém a bosszúállás, én megfizetek, mondja az Úr«.”  (Róm 12,19 – ESV fordítás)

Az élet nem igazságos. Isten soha nem mondta, hogy az lenne!

Az élet azért igazságtalan, mert bűn van a világban. Jézus azért jött, hogy helyrehozza a dolgokat, és egy napon helyre is jönnek. De most, néha a rossz emberek boldogulnak. Néha a jó emberek szenvednek. Néha ártatlan embereknek esik bántódásuk.

Ha téged faji, kulturális, nyelvi vagy nemi hovatartozásod miatt diszkrimináltak, ha bántalmaztak, ha zaklattak vagy rosszul bántak veled - ez összetöri a szívemet, és sajnálom, hogy fájdalmat okoztak neked.

Mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk azért, hogy az igazságtalanságot helyrehozzuk. Van azonban valami, ami még fontosabb, mint az igazságtalansággal kapcsolatos érzéseim. Az, ahogyan Isten érez az igazságtalanság iránt. Isten lát minden sérelmet az életedben, és őt is elszomorítja az igazságtalanság.

Amikor valaki megkérdezi tőlem: „Hol volt Isten, amikor a fiad meghalt?” Azt mondom: „Ugyanott volt, ahol akkor is, amikor az Ő Fia meghalt – gyászolt az emberek embertelensége miatt.”

Akkor miért nem állította meg? Isten meg tudta volna állítani a világ összes gonoszságát, csak úgy. De ez azt jelentené, hogy elveszi tőlünk a választás szabadságát.

Isten talán nem állítja meg a szenvedést, de Isten nyilvántartást vezet. A Biblia azt mondja, hogy a könnyeidet egy üvegben gyűjti (Zsoltárok 56:9.) A Biblia azt is mondja: „Soha ne álljatok bosszút magatokért, hanem bízzátok Isten haragjára, mert meg van írva: »Enyém a bosszúállás, én megfizetek, mondja az Úr«.” (Róma 12,19 – ESV).

Mivel Isten szerető Isten, ezért Ő az igazságosság Istene is. Ha hagyná, hogy a gonosz bántalmazza gyermekeit, és nem szolgáltatna igazságot, az szeretetlenség lenne.

Mivel Isten az igazságot keresi, nem kell az életedet azzal töltened, hogy a sérelmekbe kapaszkodsz. Valójában Isten nem akarja, hogy életed egyetlen másodpercét is haragra pazarold, megtorlásra vagy bosszúra. Ez csak a keserűség mérgével tölt el téged. Ne pazarold az életedet keserűségre!

Ha valakik 10 évvel korábban megbántottak, és most is ragaszkodsz a megbántottsághoz és keserűséghez, azzal megengeded, hogy még mindig bántsanak téged. Ostobaság ezt tenni! Csak akkor tudnak továbbra is még több fájdalmat okozni neked, ha úgy döntesz, hogy keserű maradsz. El kell engedned.

A késleltetett igazságszolgáltatás nem megtagadott igazságszolgáltatás. Isten nagyon is tudatában van annak, hogy mit tettek veled az emberek, és eljön a számonkérés napja.

Bízol benne? Ha igen, akkor el fogod engedni. Add át a bántalmadat Jézusnak, és engedd, hogy ő rendezze a számlát.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ki a jobb az gazságszolgáltatásban, te vagy Isten? Miért.
  • Mit gondolsz, miért ad Isten minden embernek szabadságot, hogy őt válassza - vagy ne őt válassza?
  • Milyen sérelemhez ragaszkodtál, amit ma át kell adnod Istennek?

(*Daily Hope by Rick Warren – 2024.01.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása