Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

2022. szeptember 27. 03:00 - gerbeaud

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Ján 3,16)

Az évek során találkoztam olyan emberekkel, akik tagadni akarták a gonosz létezését. Azt gondolják, hogy az emberek alapvetően jók és természetüknél fogva önzetlenek, és hogy magától értetődően mások szükségleteit a sajátjuk elé helyezik.

Mindig csodálkozom, hogy ezek az emberek olvastak-e valaha is híreket! Nem kell messzire tekinteni ahhoz, hogy lássuk, a világ tele van megromlott kapcsolatokkal, megszegett ígéretekkel és bűnnel. A gonoszság mindenütt ott van körülötted - a világpolitikától a helyi konfliktusokig láthatod a gyűlöletet, a keserűséget és a korrupciót.

És mivel a bűn és a gonosz létezik, a pokol is létezik.

Ami igaz volt Noé idejében, az ma is igaz: "Amikor látta az ÚR, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az ÚR, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében" (1Móz 6,5-6).

Amikor Isten ránéz mindarra a rosszra, gonoszságra, ami a világban történik, megszakad a szíve, mert ő mindenkit szeret, és azt akarja, hogy megtanuljuk szeretni egymást.

De Isten szent és igazságos is. Ő tökéletes, és nem tud vétkezni. Ezért egy nap majd rendezi a dolgokat, és helyrehozza a rosszat: "mert eljön, hogy ítélkezzék a földön. Igazságosan ítéli a világot, pártatlanul a népeket" (Zsol 96,13).

Addig is Isten szabad akaratot adott neked, hogy eldönthesd, szereted-e őt. Azért engedi meg a bűnt a Földön, hogy ez a választás lehetséges legyen - de a mennyben nem engedi meg a bűnt. A menny egy teljesen tökéletes hely.

Ha a menny egy tökéletes hely, akkor ez azt jelenti, hogy csak tökéletes emberek juthatnak oda. Ez persze probléma - mert te nem vagy tökéletes, és én sem vagyok az. Senki sem tökéletes!

Ha örökkévalóságra vagy teremtve, és nem vagy tökéletes, akkor nem mehetsz egy olyan tökéletes helyre, mint a mennyország. Akkor hová fogsz menni? A Biblia szerint a pokolba.

De hála Istennek! Ő utat teremtett - Jézus Krisztuson, az Ő Fián keresztül -, hogy csatlakozhass hozzá a mennyben: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében." (Ján 3,16-18).

A pokol valóságos. Ahogy a mennyország is. Válaszd Krisztust, és akkor nincs kárhozat. A választás a tiéd!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy nyíltan beszéljünk a pokol létezéséről, amikor az evangéliumról beszélünk az embereknek?
  • Mit válaszolnál valakinek, aki megkérdezi: "miért hiszed, hogy létezik a pokol?".
  • Szerinted lehet Istenben szeretet anélkül, hogy igazságot követelne? Miért vagy miért nem?

Úgy döntesz-e, hogy az örökkévalóságot Istennel töltöd?

A Biblia azt mondja: "Jézus Krisztusba vetett hitünkkel igazzá válunk Istennel szemében. És ez igaz mindenkire, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk" (Róm 3,22 NLT). Ha készen állsz arra, hogy elfordulj a bűneidtől, és átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát elimádkozod:
"Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék benne bízni, mint a Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása