Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges emberek nagylelkűek

2014. november 19. 03:09 - rorsy

"Ha tehát a világi javakkal nem bántatok volna hűségesen, ki bízná rátok a valódi gazdagságot? És ha más tulajdonával nem bántatok volna hűségesen, ki adná nektek oda, ami a tiétek? Senki sem szolgálhat két úrnak. Vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a pénznek is egyszerre." (Lukács 16,11-13 CEV ford.)

A hűséges emberek nagylelkűek akkor is, amikor nincs mit adniuk. Bárki lehet nagylelkű, amikor feleslege van. Nagylelkű lehetek az időmmel, ha sok időm van, nagylelkű lehetek a pénzemmel, ha sok pénzem van, és nagylelkű lehetek az energiámmal, ha sok energiám van. De ha nincs elég energiád, időd, pénzed vagy bizonyos képességed, Isten azt mondja neked: "Ez egy próba, és azt figyelem, hogy hűséges vagy-e. Hűséges leszel és fogsz bennem bízni?"

A következő 5 alapelv azzal kapcsolatos, ahogyan Isten megpróbál, majd megáld minket:

1. Isten azoknak az embereknek ad, akik nagylelkűek. Miért akarja Isten, hogy nagylelkű legyek? Azért, mert azt akarja, hogy olyan legyek, mint Ő.

2. Amikor engedelmeskedünk Isten tervének, Isten gondoskodik arról, amire szükségünk van. Ha azt teszed, amit Isten kér tőled, Isten megadja a szükséges forrásokat is a megfelelő időben. Ha Isten megmutatta a tervét neked, illetve látást kaptál tőle, akkor gondoskodni is fog arról, amire szükséged van.

3. Amikor megteszünk mindent, amit Isten kér tőlünk, Ő megteszi majd azt, amit mi nem tudunk megtenni. Isten gyakran kér lehetetlent - azért, hogy a hitedet erősítse. Amikor megteszed azt a keveset, amit meg tudsz tenni, Isten megsokszorozza azt, és kipótolja, ami még hiányzik.

4. Amikor szükséged van valamire, vess magot! Ha bármire szükséged van az életben, vess el azon a területen egy magot, és látni fogod az eredményét!

5. Mindig idő telik el a vetés és az aratás között. Egy teljes évszak telik el a vetés és az aratás között. Mi történik eközben? Ez a hited próbájának az ideje.

Hűséges leszel és akkor is adsz, amikor neked is kevés van? Akkor is helyesen fogsz cselekedni? Megteszed majd, amit Isten kér tőled, nem számít, mibe kerül, és aztán várod majd, mit tesz Isten?

Beszéljetek róla:

  • Mikor és hogyan vagy nagylelkű az időddel, pénzeddel és a tehetségeddel?
  • Hogyan reagálsz akkor, amikor adnod kellene a kevésből, amid van?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása