Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az odaadó élet növeli a hitedet

2022. július 08. 03:00 - ReveSz

"Ne csak a saját érdekeidet nézd, hanem törődj másokkal is. Ugyanolyan hozzáállásod kell legyen, mint amilyen Krisztus Jézusnak volt."

(Fil 2,4-5 NLT fordítás)

person holding string lights

Minden alkalommal, amikor szívből jövő nagylelkűséget mutatsz, erősíted a hitedet, és egyre inkább Jézushoz válsz hasonlóvá.

Ez azért van, mert minden alkalommal, amikor nagylelkű vagy, változás megy végbe benned. Minden alkalommal, amikor adakozol, a szíved egy újabb lépéssel közelebb lép az úton Isten felé. Szeretetteljesebbé válsz. Jobban fogsz hasonlítani Jézusra.

A Filippi 1:11 szerint: "Legyetek mindig tele üdvösségetek gyümölcsével - az igaz jellemmel, amelyet Jézus Krisztus hozott létre az életetekben -, mert ez sok dicsőséget és dicséretet hoz Istennek" (NLT fordítás).

Isten azt szeretné, ha megtanulnád, hogy szeretet nélkül is adhatsz - de nem tudsz szeretni adás nélkül.

Azt mondod: "Nagyon szeretem a gyerekeimet"! De vajon odaadod nekik az idődet?
Azt mondod: "Nagyon szeretem a feleségemet". De vajon megadod-e neki a figyelmedet?

Erről szól a szeretet. Szeretőbbé válsz - és ezért jobban hasonlítasz Jézusra -, ha nagylelkűbbé válsz.

Amiről itt beszélünk, az rendkívül szembe megy a kultúránkkal. A társadalom nem azt mondja, hogy adj; a mi kultúránk folyamatosan azt mondja, hogy szerezz. Ez egy "minden rólam szól" világ - én, a dolgaim, a szükségleteim - én, én, én, én.

De amikor nagylelkű vagy, az eltereli rólad a figyelmet, így másokra is gondolhatsz. A Filippi 2:4-5 azt mondja: "Ne csak a saját érdekeidet nézd, hanem törődj másokkal is. Ugyanolyan hozzáállásod kell legyen, mint amilyen Krisztus Jézusnak volt." (NLT fordítás)

A nagylelkűség kimutatása a hitedet is erősíti. Amikor a saját erőforrásaidat mások megsegítésére használod, ahelyett, hogy magadra fordítanád őket, Isten segítségére kell hagyatkoznod.

Amikor úgy döntesz, hogy segítesz egy barátodnak, aki nehezen tudja kifizetni a számláit, meg kell tanulnod bízni Istenben, hogy gondoskodik rólad. Amikor arra használod az idődet, hogy segíts a felebarátodnak, akkor bíznod kell Istenben, hogy ez működni fog, hogy te is el tudd végezni a saját dolgaidat.

A hited megerősödik, amikor ezekben a helyzetekben Istenre hagyatkozol, és bízol benne.

A Filippi 4:6 azt mondja: "Ne aggódjatok semmi miatt, hanem imádkozzatok mindenért. Mondd el Istennek, mire van szükséged, és köszönd meg neki mindazt, amit tett" (NLT).

Egyszer, a Saddleback-i gyülekezet különleges adakozási időszakában, mielőtt még könyveket írtam volna, Isten arra vezetett Kayt és engem, hogy három éven keresztül adakozzunk el a fizetésünket. Ebben a három évben bíznunk kellett Istenben, hogy valahogyan gondoskodik a jövedelemről. És Ő megtette.

Minden alkalommal, amikor Isten próbára tett minket, és mi hűségesek maradtunk, a hitünk egyre erősebb lett, ahogy láttuk, hogy Isten hűségesen gondoskodik rólunk. Isten ugyanezt teszi veled is, ha nagylelkűen adakozol.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit tanultál Istenről, amikor nagylelkűbb lettél?
  • Mikor kellett bíznod abban, hogy Isten gondoskodik rólad a nagylelkűséged eredményeként?
  • Hogyan vitt közelebb Jézushoz egy másik ember nagylelkűsége?

 

Rábíztad már Jézusra az életedet?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben, az ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által - és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka -, nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Efézus 2:8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy megvalld a bűneidet, és Jézusra bízd az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

"Megvallom bűneimet, és alávetem magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, téged akarlak követni és szolgálni téged. Alázatosan átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren. 2022.07.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása