Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szerezd meg Isten áldását a munkádra?

2024. január 10. 03:00 - papk

 

homeless-man-5520021_640.jpg

"Tiszteld az Urat vagyonoddal és minden jövedelmed első és legjobb részével. Akkor megtelnek pajtáitok, és kádjaitok tele lesznek friss borral."

Példabeszédek 3,9-10 (GW fordítás)

Isten ígéretei olyan jók!

Nemcsak azt ígéri, hogy személyesen megáld, amikor nagylelkűen adakozol, hanem azt is, hogy megáldja munkádat és vállalkozásodat.

A Példabeszédek 3,9-10 azt mondja: "Tiszteld az Urat vagyonoddal, és minden jövedelmed első és legjobb részével. Akkor megtelnek a pajtáid, és a kádjaid túlcsordulnak friss borral" (GW fordítás). Ennek az igeversnek az első része egy feltétel: odaadod a tizedet. A második rész Isten ígérete: amikor tizedet adsz, Isten úgy megtömi a csűrjeidet, hogy túlcsorduljanak.

Manapság, a legtöbb embernek nincs olyan pajtája, amelyet zsúfolásig meg lehetne tölteni, vagy akár olyan kádjai, amelyeket meg lehetne tölteni a legfinomabb borral. A bibliai időkben szinte mindenki földműves volt. Amit a pajtájuk tartalmazott, az jelentette a vállalkozásukat, a befektetéseiket és a megélhetésüket. Ha a pajta tele volt, az a nagy siker és áldás jele volt.

Isten azt mondja, hogy ha megtanulsz nagylelkű lenni, meg fogja áldani a vállalkozásodat és a munkádat. Meg fogja áldani a karrieredet és a befektetéseidet. Ahogy tegnap említettem, néha ezek az áldások anyagiak lesznek. De sokszor olyan lelki áldások is lesznek, amik a nagylelkű szívből származnak. A Biblia azt is mondja a Példabeszédek 11,25-ben: " Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül."

Ha van vállalkozásod, akkor azt szeretnéd, hogy az sikeres legyen és növekedjen a profitja? Vállalkozóként, esetleg megtakarításaid befektetőjeként, szeretnéd Isten áldását megkapni új projektjeidre? Persze, hogy szeretnéd! Ha Isten segítségét akarod, nemcsak a családodban, hanem a vállalkozásodban is, akkor teljesítened kell az ígéretének előfeltételét. Nagylelkűnek kell lenned azzal, ami rendelkezésedre áll.

"Adj szabadon és spontán. Ne legyen fukar a szíved. Az, ahogyan az ilyen ügyeket kezeled, kiváltja [Isten] áldását mindenben, amit teszel, minden munkádban és vállalkozásodban" (5Mózes 15,10 MSG fordítás).

A nagylelkűség kiváltja Isten áldását a munkádra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon tudsz nagylelkű lenni a karrieredben vagy abban a munkában, amit Isten adott neked?
  • Mit gondolsz, miért kívánja meg tőlünk Isten a nagylelkűséget vállalkozásunkban és munkánkban?
  • Hogyan választottad külön a munkádat a magánéletedtől, a nagylelkűséggel kapcsolatban? Hogyan kapcsolódnak ezek mégis egymáshoz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása