Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ígéretei azoknak, akik adakoznak

2024. május 09. 03:00 - papk

 barley-field-1684052_640.jpg

„Adjatok, és kaptok. Sokat fogtok kapni. A kezetekbe öntik majd - többet, mint amennyit meg tudtok tartani. Olyan sokat kaptok majd, hogy az öletekbe fog ömleni. Ahogyan te adsz másoknak, úgy fog Isten adni neked.”

Lukács 6,38 (ICB fordítás)

Ahhoz, hogy nagy termést arathass, nagylelkűen kell ültetned a hitben.

A feleségemmel, Kay-el már százszor és százszor tettük ezt. A 40 évvel ezelőtti 10 százalékos adakozási arányt megemeltük, és ma már jövedelmünk több mint 90 százalékát adjuk. Én vagyok a példa arra, hogy nem lehet Istent túladakozni. Több mint 40 éven keresztül próbálkoztam, és minden alkalommal vesztettem.

Ahhoz, hogy hitben bőkezűen ültessünk, emlékeznünk kell Jézus két ígéretére. Először is a Lukács 6,38 azt mondja: „Adjatok, és kaptok. Sokat fogtok kapni. A kezetekbe öntik majd - többet, mint amennyit meg tudtok tartani. Olyan sokat kaptok majd, hogy az öletekbe ömlik. Ahogyan ti adtok másoknak, úgy fog Isten adni nektek” (ICB fordítás).

El kell kezdened nagylelkűnek lenni, hogy ebben az életben elültesd a magokat, hogy a következőben arathass. „Ahogyan te adsz másoknak, úgy fog Isten adni neked”.

Majd a Márk 10,29-30-ban Jézus garanciát ad mindarra, amit az ő kedvéért feladsz. Azt mondja: „Nincs senki, aki elhagyta házát vagy testvéreit vagy nővéreit vagy anyját vagy apját vagy gyermekeit vagy földjeit értem és az evangéliumért, aki ne kapná meg százszorosan most, ebben az időben ... és az eljövendő korban az örök életet” (ESV fordítás).

Isten azt mondja, hogy bármit, amit feladsz érte és feláldozol az ő országáért, százszorosan fogsz visszakapni. Tudod, hogy mennyi a százszoros? Az tízezer százalékos kamat. Ismersz olyan tőzsdeügynököt, aki ezt garantálja? Ezt csak Isten és az ő Fia tudja megtenni. Ők 2000 éve üzletelnek a hozzád hasonló emberekkel.

Ezek Isten ígéretei. Elhiheted őket vagy sem. De ha nem hiszel Isten ígéreteiben, akkor ezt kell kérdeznem tőled: Miért hiszed, hogy Jézus meg fog menteni téged, és a mennybe visz? Ez ugyanaz a Jézus. Miért bíznak egyesek Istenben az örök üdvösségüket illetően, de a pénzügyeiket nem bízzák Istenre?

Csak annak van értelme, hogy mindkettőt Istenre bízd, és hitben bőkezűen ültess, hogy arathass.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit vársz Istentől, hogy adjon neked? Te is ugyanilyen nagylelkű vagy másokkal szemben?
  • Hogyan kért Isten áldozatot tőled? Mi volt a válaszod?
  • Mit jelent igényt tartani Isten ígéreteire?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezek a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a "Rövidítések - angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása