Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy bölcs: Nézz előre és nézz szembe a valósággal!

2015. június 13. 03:00 - Lilla:)

"A bölcs ember előre néz. A bolondot megkísérti saját bolondsága és nem fog szembenézni a tényekkel." (Példabeszédek 14:8. TLB)

Az életben sok ember indít jól, de végül mégis gyengén haladnak, mert nincsen tervük a csapdák esetére. A Biblia azonban azt mondja, hogy a bölcs ember szembenéz a valósággal.

Ahogy terveket készítünk a jövőnkre, mindannyian szembe kell nézzünk olyan csapdákkal, mint a kultúrális figyelemelterelés, a kétségbeesés hangja, kísértés arra, hogy levágd az utat és az elbátortalanító késedelmek. Csak nézz Noéra: ő is csapdákba esett, miután Isten megmondta neki, hogy bárkát kell építenie, de ő kijött belőlük - és te is ki tudsz jönni!

Ez most nem azt jelenti, hogy Isten egy olyan merész célt fog eléd helyezni, mint a bárka építése volt, de én imádkozom érte, hogy egy nagy célt adjon neked - sőt akár egy merészet - életed következő 10 évében.

A Biblia azt mondja: "A bölcs ember előre néz. A bolondot megkísérti saját bolondsága és nem fog szembenézni a tényekkel." (Példabeszédek 14:8. TLB) Ahogy előre tekintünk, nem csak arra készülünk fel, hogy észrevegyük a csapdákat amikor bekerülnek az életünkbe, hanem arra is fel vagyunk szerelkezve már, hogy tervet készítsünk, hogy olyan emberekké tudjunk válni, akiknek Isten szeretne látni.

Kérd Istent, hogy segítsen neked célokat állítani életed következő évtizedére! Utána már készen állsz majd arra, hogy előre lépj és megtanuld kezelni a csapdákat amik szándékosan távol akarnak tartani a célod beteljesítésétől, hogy eljuss oda, ahol Isten akar látni.

Beszéljetek róla:

  • Az elmúlt 10 évedből mik azok a leckék, amiket alkalmazni tudsz életed következő évtizedében?
  • Amikor a jövőre tekintesz, kivé akarsz válni? Mit szeretnél, mit teljesítsen be Isten az életedben?
  • Hogyan mutatják be céljaid Isten erejét az életedben? Álmaid is nagyok, hisz egy nagy Istent szolgálsz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása